Klassikaraadio korraldab kuulajatele sünnipäevapeo

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis elavad välismaalastest artistid tervitasid vabariigi sünnipäeva kontserdiga «Meie kodu - Eesti» Nokia kontserdimajas. Kontserdi põimis kokku Mari Kalkun.
Eestis elavad välismaalastest artistid tervitasid vabariigi sünnipäeva kontserdiga «Meie kodu - Eesti» Nokia kontserdimajas. Kontserdi põimis kokku Mari Kalkun. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees
Klassikaraadio tähistab oma 20. sünnipäeva eksklusiivsete kontsertidega, saatesarjaga raadiojaama ajaloost, Eesti parima klassikaplaadi valimise ning uue CD-plaadiga "Klassikaraadio tuleb külla".

 

 
Klassikaraadio sünnipäeval, 1. aprillil kell 18.20 algab uus kontsertsari, mille avab eksklusiivne raadiokontsert toimetuse klaveritoas, kus musitseerib noor pianist ja "Klassikahommiku" üks saatejuhtidest Johan Randvere. Kohapeal mahub kontserti kuulama vaid kümme inimest, laiem publik saab kontserdist osa otseülekande vahendusel. Lisaks Johan Randverele esinevad aprillikuu kolmapäevadel veel Hedvig Hanson ja Andre Maaker, viiulimängija Maarja Nuut, laulja Mari Jürjens ja folkmuusik Mari Kalkun. Kontserdid salvestab oma vaatajatele ka ETV2.
 
Sünnipäevahommikul kell 10-14 on eetris pidulik soovikontsert, kuulajate soovid on oodatud telefoninumbril 611 4285 ja e-posti aadressil klassika@err.ee.
 
6. aprillist algab saatesari “20 lugu Klassikaraadiost”, kus räägitakse inimestega, kes on Klassikaraadiot teinud ning meenutatakse ülevamaid hetki toimetuse tööst. Sari on eetris tööpäeviti kell 10 läbi terve aprillikuu.
 
Jätkub Eesti klassikaplaadi valimine veebilehel http://klassikaraadio.err.ee/klassikaplaat. Oma lemmikuid saab valida 13. aprillini, Eesti parimad klassikaplaadid selguvad 14. aprillil.
 
Sünnipäevakuu lõpus ilmub CD-plaat “Klassikaraadio tuleb külla”, kus Eesti klassikat mängivad noored interpreedid.
 
Klassikaraadio alustas tööd 1. aprillil 1995 ja on praegu suurima auditooriumiga ööpäevaringselt toimiv kultuurimeedium Eestis. Kuulata saab mitmesugust väärtmuusikat barokist džässini, etnomuusikast nüüdismuusikani, kultuurisaateid ja uudiseid. Oluline osa Klassikaraadio kavast on muusikasündmuste vahendamine otseülekandes, kontserdisaalidest Eestis ja kaugemal. Uusima auditooriumiuuringu andmetel kuulab Klassikaraadiot igal nädalal 55 tuhat inimest. Klassikaraadio peatoimetaja on Tiia Teder.
 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles