Pariisis tuleb Eesti kultuuri festival

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuhulgas tunnevad prantslased huvi Eesti balleti vastu. Pildil Vanemuise Tantsu- ja Balletikooli III lend.
Muuhulgas tunnevad prantslased huvi Eesti balleti vastu. Pildil Vanemuise Tantsu- ja Balletikooli III lend. Foto: Lauri Kulpsoo/ Postimees

Eesti ja Prantsuse kultuuriministrid allkirjastasid eile õhtul koostööleppe Eesti festivali korraldamiseks Pariisis järgmise aasta sügisel.

Ligi kuu aega vältav festival tutvustab Pariisis Eesti kultuuri selle mitmekesisuses, keskendudes peamiselt muusikale, vahendab ERRi uudisteportaal.

Kuigi allkirjastatud hea tahte deklaratsioon ei sätesta veel täpselt mõlema riigi kohustusi, panustab Eesti riik kultuuriminister Laine Jänese sõnul programmi 4,2 miljonit krooni, millest ligi 800 000 tuhat krooni kulub turunduseks ja reklaamiks.

«Kultuuriminister näitas kohtumisel üles suurt huvi antropoloogiliste filmide vastu, aga ka kaasaegse eesti kunsti, kaasaegse tantsu ja balleti vastu, eks me peame tegema parima valiku, kindlasti ka lähtuvalt sellest, mida prantslased soovivad näha,» rääkis Jänes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles