«Mustad teemandid» Postimees Kinos

Aarne Seppel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Mustad teemandid»
Kaader filmist «Mustad teemandid» Foto: Kaader filmist

4. aprilli südaööni saab Postimees Kinos vaadata Hispaania mängufilmi «Mustad teemandid», mis on otsapidi seotud ka Eestiga. Filmi näeb aadressil: kino.postimees.ee.

Sellest Hispaania filmist sai ka Eestis ootamatult kõneaine. Ja mitte ainult sellepärast, et siinsed filmindusega tegelevad eraettevõtjad on sellesse investeerinud natuke raha või et Tallinnas on üles võetud koguni jupike filmi ennast.

2013. aasta lõpus kirjutas Postimees sellest, kuidas Eesti politsei peatas 31 noore Nigeeria «jalgpalluri» smugeldamise Euroopasse. Ühtäkki selgus, nagu oleks me tahtmatult sattunud otse keset selle filmi sündmusi - üheks nendest riikidest, kuhu või mille kaudu toimetatakse edasi noori süüdimatuid aafriklasi tsivilisatsiooni hüvede juurde, mõistagi pärast seda, kui nende vanematelt on välja petetud suurem summa raha. See kõik ei sünni küll mitte nõnda kurioossel kombel nagu selles filmis, aga tuletab ometi meelde, et ka meiesugune rahulik Euroopa ääremaa võib olla osa kuritegelikust võrgustikust, mille olemasolu me enesele isegi ette ei kujuta.

Film annab teada, et sellise skeemi kaudu on Euroopas tänavale sattunud juba üle 20 000 aafrika poisi. Vaataja ees on silmiavav ja väga õpetlik lugu – koos kõigi sellest tulenevate puudustega.

Postimehe tellijad saavad Postimees Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega.

+ Postimees Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles