Algas uus suurima auhinnafondiga kirjanduskonkurss BestSeller

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanduskonkursi BestSeller kuulutab avatuks kirjastuse Pilgrim peatoimetaja Tiina Ristimets. Võistlustöid oodatakse hiljemalt 09. septembriks, võitja ning eripreemiate saajad kuulutatakse välja 15. detsembril.
Kirjanduskonkursi BestSeller kuulutab avatuks kirjastuse Pilgrim peatoimetaja Tiina Ristimets. Võistlustöid oodatakse hiljemalt 09. septembriks, võitja ning eripreemiate saajad kuulutatakse välja 15. detsembril. Foto: Rene Suurkaev/ Postimees

Täna alustas uus ja Eesti suurima, 10 000 eurose auhinnafondiga kirjanduskonkurss BestSeller, mis otsib erilist lugu, millel oleks potentsiaali laieneda ka teistesse žanritesse. Autoritelt oodatakse varem avaldamata teoseid ilu-, aime- ja lastekirjanduse žanris.

«Hea bestseller on eelkõige lugu, mis ei lase sind lahti enne, kui oled keeranud viimase lehekülje. Paradoksaalne, et midagi niisugust kirjutada ei olegi lihtne. Ja kui see lugu kord leitakse, siis tahavad seda saada nii filmi- kui ka teleinimesed. Selle peale võin mürki võtta,» kirjeldab bestselleri olemust režissöör ja ilukirjanduse žürii liige Ilmar Raag.

«Bestselleriks võib lugeda raamatuid, mis hakkavad elama oma elu väljaspool raamatumaailma. Need on lood, mis toovad raamatute juurde ka need inimesed, kes muidu võib-olla ei loe. Lood, mis puudutavad ja kõnetavad väga suurt hulka inimesi, olenemata soost, vanusest, rahvustest, kultuurilisest ja religioossest taustast,» kommenteerib kirjanduskonkursi ellukutsuja, kirjastuse Pilgrim juht Tiina Ristimets.

Kirjanduskonkursi BestSeller põhieesmärk on motiveerida ja julgustada kirjanikke – nii uusi talente kui ka juba tuntud tegijaid – looma ja avaldama lugusid, et leida uus Eesti bestseller. Konkursile oodatakse eestikeelseid varem avaldamata käsikirju kolmes žanris – ilukirjandus, aimekirjandus ja lastekirjandus. Konkurss on uudne, sest esmakordselt on plaanis leida Lugu, millel võiks olla läbimurdepotentsiaali väljaspool Eestit ja ka teistes meediumites. Aule ja kuulsusele lisaks motiveerib autoreid ka Eesti suurim, 10 000 euro suurune auhinnafond.

BestSeller 2015 ilukirjanduse žüriisse kuuluvad menuautor, saatejuht, muusik ja poliitik Mihkel Raud, režissöör Ilmar Raag, kirjanik ja ajakirja Eesti Naine peatoimetaja Aita Kivi, Postimehe kultuuritoimetuse juhataja Heili Sibrits ja Elisa Raamatu esindaja Marika Raiski. Aimekirjanduse žüriisse kuuluvad kirjastaja Tiina Ristimets ja ajakirjanik Ingrid Peek. Lastekirjanduse žürii koosneb lastest vanuses 7–12 aastat, žürii tegevust koordineerib lastekirjanduse eriauhinna väljaandja Reet Roos.

«Eestlased loevad ja kirjutavad palju, veelgi rohkemad häbenevad ja kirjutavad sahtlisse. Me loodame selle konkursiga üles leida kõik meie head kirjutajad ja head lood ning tunnustada neid vääriliselt» kommenteerib kirjanduskonkursi BestSeller projektijuht Herdis Ojasu.

 «Tänapäeval toimub suur osa meie elust ja toimetamistest digimaailmas ning sinna on otsapidi jõudnud ka kirjandus. Elisal on hea meel olla kirjanduskonkursi BestSeller partner. Meil on olemas suurepärased võimalused, et pakkuda konkursil edukalt esinenud autorite töödele võimsat väljundit ühes nüüdisaegseimas virtuaalraamatukogus – Elisa Raamatu lugemisäpis,» märgib kirjanduskonkursi BestSeller üks peapartnereid, Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu. «Kui paberraamatuna näeb ilmavalgust iga kategooria esimene teos, siis Elisa Raamatus ilmub e-raamatuna oluliselt laiem valik ehk kuni viis iga kategooria parimat,» täpsustab Hiiepuu.

Kirjanduskonkurss BestSeller 2015

  • Konkurss kuulutatakse avatuks 6.04.2015
  • Võistlustöid oodatakse hiljemalt 09.09.2015 (k.a)
  • Konkursi võitja ning eripreemiate saajad kuulutatakse välja 15.12.2015
  • Konkursile oodatakse eestikeelseid varem avaldamata käsikirju žanrites: ilukirjandus, aimekirjandus, lastekirjandus
  • Kirjanduskonkursi BestSeller 2015 auhinnafond on 10 000 eurot

Kuidas osaleda:

  • Käsikirjad tuleb esitada paberil, kahes eksemplaris
  • Käsikiri peab olema varustatud märgusõnaga ning sellele peab olema lisatud sama märgusõnaga kinnine ümbrik autori nime ja kontaktandmetega
  • Konkursile kvalifitseeruvad vaid õigeks tähtaajaks laekunud ning eeltoodud tingimustele vastavad võistlustööd
  • Võitnud tööde kirjastamisõigus kuulub kirjastusele Pilgrim
  • Käsikirju ei tagastata

Võistlustööd tuleb saata hiljemalt 9. septembril aadressile:

Pilgrim Group OÜ, Tallinn, Tõnismägi 2, 10122 või tuua hiljemalt 9. septembril kauplusesse MUUSA, Eesti Rahvusraamatukogu, Tallinn, Tõnismägi 2 (avatud E–R 10–18)

BestSelleri tegemistega saab end kursis hoida aadressil https://www.facebook.com/pages/Kirjanduskonkurss-BestSeller/749278595185602?fref=ts

Kirjanduskonkursi BestSeller partnerid on kirjastus Pilgrim, Elisa Raamat, Postimees AS, Reet Roos, Alkeemia.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles