Tallinna Tantsuteater võtab tähelepanu alla tantsijad

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eliisa Lott ja Kristjan Rohioja.
Eliisa Lott ja Kristjan Rohioja. Foto: Repro

Täna, 7. aprillil saab Vabal Laval avalöögi Tallinna Tantsuteatri uus sari, mille eesmärk on tõsta fookusesse kuni 30-aastaseid professionaalseid tantsijaid ja näitlejaid.

«Nüüdistantsus on raskuskese kandunud koreograafidele, jättes unarusse tantsijad. Uus sari toob esiplaanile tantsija, andes Viljandi kultuuriakadeemia, Tallinna Ülikooli ja Tallinna balletikooli lõpetanutele võimaluse näidata ennast nüüdistantsijana. Samuti näeme suurt potentsiaali teatrieriala lõpetanutes,» ütles Tallinna Tantsuteatri juhataja Heili Lindepuu.

Kavas on kaks eriilmelist lavastust. Eliisa Lott toob publiku ette töö «Take me to the happy place», kus tantsivad Tallinna Ülikooli koreograafia osakonna magistrant Julia Koneva ja vilistlane Aleksandr Žemžurov.

Kristjan Rohioja lavastuses «Imelise otsinguil» tantsivad Viljandi kultuuriakadeemia tantsukunsti vilistlane Raho Aadla ja lavakunstikooli, Balti filmi- ja meediakooli ja Peterburi teatriakadeemia lõpetanud Kristo Viiding.

Etendused on 7. ja 8. aprillil Tallinnas Vabal Laval ja rahvusvahelisel tantsupäeval, 29. aprillil  Tartu Uues Teatris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles