Video! Winny Puhhi laulja Korraldajaonu tegi Kumus giididebüüdi

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Vaheoja Kumus giidituuri tegemas
Indrek Vaheoja Kumus giidituuri tegemas Foto: Videokaader

Kumu kunstimuuseumis on avatud populaarne näitus «Surm ja ilu. Gootika kaasaegses kunstis ja visuaalkultuuris», kus on väljas ka ansambli Winny Puhh taiesed. Kuna taiesed on väljas, siis kutsuti nii neid kui näitust üldse tutvustama bändi laulja Indrek Vaheoja ehk Korraldajaonu, kelle jaoks see oli ühtlasi ka elus esimene kord giidina üles astuda. Huvilisi sündmuse vastu oli ja ekskursioonigrupp sai kiiresti täis.

"Surmal ja ilul"  on võimalik tutvuda Winny Puhih kuulsate keerlevate trummidega, millega bänd võlus publikut 2013. aasta Eesti Laulul loos "Meiecundimees üks Korsakov läks eile Lätti". Loost sai ka youtube-hitt, mis omakorda võlus ära kultusmoekunstniku Rick Owensi, kes bändi oma moeshowle esinema kutsus. Ka videolõik Winny Puhhi livest Owensi show'l on ilusasti väljas ja näha.

Lisaks Winny Puhhile ja paljudele muudele nii kodu- kui välismaistele kunstnikele, keda on võimalik gootikavõtmes tõlgendada, on seal väljas nii eesti foto- kui ka videokunsti paremik 1990. aastatest: Ene-Liis Semper, Mark Raidpere, Toomas Kalve, DeStudio, Toomas Volkmann, Peeter Laurits. Krestomaatiliste teoste, nagu Mark Raidpere «Io2, kõrval saab näha ka töid, mida näitustel pole varem eksponeeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles