Näituskontserdil «Helikaadrid» saavad üheks pilt ja heli

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofoto laulupeost
Aerofoto laulupeost Foto: Andres Tarto

Aprillis toimub kaks näituskontserti «Helikaadrid», milles sulanduvad ühtseks tervikuks aerofotograaf Andres Tarto jäädvustused Eestimaast ja helilooja Erki Meistri sõnadeta muusika Kalevi Kammerkoori esituses.

«Kui piltnik jäädvustab vaadeldavat ning hetkeemotsiooni, siis helilooja seab noodid ritta ja sellest saab muusika. Kui need kaks poolt kokku panna, tekib justkui film. Aga mitte päris. Tahame heligraafia kontserdiga anda oma kuulajale midagi, mis põimuks ühteks kultuuriliseks elamuseks. Heli võimendab pilti ja pilt annab muusikale väge juurde, heli ja pildi koostöös sünnib uus emotsioon,» ütles Kalevi Kammerkoori dirigent Erki Meister, kes on loonud just selle projekti tarvis sõnadeta muusika.

Näituskontserdi visuaalide autor on Kalevi Kammerkoori kunagine laulja, aerofotograaf Andres Tarto. «Pildid räägivad justkui oma lugu ja ülevalt vaadatuna näeb asju palju selgemalt. Mida aeg edasi, seda rohkem mõistetakse, et aerofotod on üheks olulisimaks pildilise sõnumi väljendajaks, neil on tohutu üldistusjõud. Eesti muusika ja Eesti ülaltvaated annavad sellele üldistusele uue mõõtme,» rääkis Tarto.

Heligraafia näituskontserdid „Helikaadrid» toimuvad 17.aprillil Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaalis algusega 18:00 ja 29. aprillil Tallinnas Erinevate Tubade Klubis Telliskivi Loomelinnakus algusega 19:00.

Erki Meistrilt uue muusika tellimist toetas Kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles