Kultuuriministeeriumi asekantsleriks saab Hillar Sein

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillar Sein
Hillar Sein Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriministeeriumi kunstide asekantslerina alustab tööd Hillar Sein. Uue asekantsleri leidmiseks korraldatud konkursi viis läbi Riigikantselei juures tegutsev avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjon, kelle ettepanekul nimetas kultuuriminister uue asekantsleri ametisse.

Hillar Sein nimetas uue ameti tähtsama ülesandena kultuuripoliitika alusdokumendi «Kultuuripoliitika põhialused aastani 2020» eesmärkide elluviimist. «Dokument sisaldab kultuuripoliitika kujundamise ja elluviimise põhimõtteid ning eri valdkondade eesmärke, millest peab lähtuma kõik muu,» märkis Sein. Ta lisas, et näiteks rahastamisotsuste puhul peavad eesmärgid olema veelgi täpsemalt sõnastatud. «Avalikku raha kasutades peame väga täpselt teadma, mida soovime ühes või teises valdkonnas saavutada. Seetõttu pean oluliseks, et jätkuksid tihedad kontaktid loomeliitudega,» selgitas Sein.

Asekantsleri ametisse nimetamiseni töötas Hillar Sein Kultuuriministeeriumi teatrinõunikuna. «Kultuurivaldkonna alusdokumendid ei loo ühelegi valdkonnale võimalust eelisseisundiks, mida võiks seostada asekantsleri varasema töökogemusega» kinnitas Sein.

Kultuuriministeeriumi kantsleri Paavo Nõgene sõnul jääb kultuuriministeeriumi teatrinõuniku koht esialgu täitmata. «Teatrinõuniku ülesandeid täidab valdkonna asekantsler, kuna ministeeriumis on selle valdkonna kompetentsi piisavalt,» selgitas Nõgene.

Kunstide asekantsleri vastutusvaldkonda kuuluvad arhitektuuri ja disaini, loomemajanduse, audiovisuaalvaldkonna, etenduskunstide, kirjanduse, kunsti ja muusika arendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles