Rahvusvahelisel raamatupäeval kingib Apollo roosi vastu raamatu

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollane inglise roos "Teasing Georgia"






am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA
Kollane inglise roos "Teasing Georgia" am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA Foto: ARVET MÄGI/VIRUMAA TEATAJA

Jüripäeval, 23. aprillil tähistatakse rahvusvahelist raamatupäeva,  mille puhul kingivad Apollo raamatupoed kõigile külastajatele, kes viivad kassasse roosi, tasuta raamatu.

 

23. aprilli kui raamatupäeva tähistamine algas juba enam kui 95 aastat tagasi Barcelonas, mil üks kohalik raamatukaupmees soovis suurendada kirjanduse mõju ja süvendada inimeste lugemisharjumusi – sel päeval oodati, et iga mees kingib naisele roosi ja naine mehele raamatu.

„Apollo jaoks on oluline rahvusvahelisel raamatupäeval jätkata raamatu ja roosi päeva traditsiooni, sest see aitab kaasa lugemisharjumuse jätkumisele, kirjanduse ja kultuuri hindamisele ning positiivsete emotsioonide jagamisele –  iga raamat on täis väärtusi, mida tundma õppida,“ selgitas Apollo turundusjuht Liisi Paas.

Ta lisas, et iga inimene, kes viib Apollo kassasse roosi, saab endale valida meelepärase raamatu enam kui 30 teose seast – lugemisrõõmu jätkub nii lastele, naistele kui ka meestele, kes saavad valida nii kirjandusklassikat kui ka uudisteoseid.

„Kõik roosid, mis meie raamatukauplustesse jõuavad, jäävad rõõmu valmistama külastajatele ja raamatupoe töötajatele,“ täiendas Paas.

Lisaks roosi vastu raamatu saamisele on võimalik Apollos kohtuda ka hinnatud Eesti kirjanikega, kes loevad ette katkendeid enda raamatutest ja jagavad kirjandussoovitusi.

Kui raamatu ja roosi päev sai alguse 1920ndatel aastatel Hispaanias, siis rahvusvahelist raamatute ja autoriõiguste päeva peeti esmakordselt 1995. aastal UNESCO peakontoris Pariisis. Selle eesmärgiks on siiani julgustada kõiki avastama lugemise mõnusid ja tõsta inimeste austust kirjanike vastu, kes on oma teostega andnud edasi inimlikkuse sotsiaalset ja kultuurilist progressi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles