Peeter Oja, Andrus Vaarik, Henrik Kalmet ja Piret Krumm panevad end proovile

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Vaarik.
Andrus Vaarik. Foto: www.sakala.ajaleht.ee

Ainukordne galaõhtu avab homme Tallinn Comedy Festivali

Teisipäeva õhtul toimub Nordea kontserdimajas julge katsetus, mis paneb proovile eesti ja välismaa huumoritippude võime publik minutitega kuumaks kütta. Oma parimaga astuvad ette Peeter Oja, Andrus Vaarik, Henrik Kalmet, Piret Krumm ja Katariina Tamm, Tristan, Mitch Benn ja provokatiivne sketšitrupp Late Night Gimp Fight. Galaõhtut juhib Ott Sepp. 

Formaati, kus igal esinejal on vaid kümme minutit ning aega niiöelda soojenduse tegemiseks ei ole, pole varem Eestis proovitud. Ühest küljest on tegu koomikult tavapärasest suuremat kontsentratsiooni ja mobiliseeritust nõudva formaadiga. Samal ajal moodustab gala omamoodi minifestivali Tallinn Comedy Festivali sees, andes ühe õhtuga hea ülevaate erinevatest lähenemistest stand-upile.

Üks esinejatest, Peeter Oja lubab oma homsest etteastest järgmist: „D-vitamiini puudujääk saab likvideeritud. Sisemine päike lööb särama. Ise lähenen asjadele sedapuhku rohujuure tasandilt.“

Üle hulga aja näeb laval taas vallaliste naiste elust kõneleva stand-up lavastusega „Võidab see, kellel on kõige hullem mees“ mõlemast soost ja igas vanuses publiku jalust niitnud Piret Krummi ja Katariina Tamme. Duo seekordset etteastet kommenteerides jääb Piret Krumm ühtaegu lakooniliseks ja krüptiliseks: „Sõjaprintsess Xena pani mõõga tuppe ja Catherine the Second kahetseb pattu!“

Möödunud aastal Comedy Festivalil templi mällu igaveseks jätnud skandaalne sketšitrupp Late Night Gimp Fight lubab publikule aga viit higist meest, kes erinevates parukates, stringides ja tobedates kostüümides mööda lava ringi kakerdavad, püüdes mitte hävitada briti komöödia mainet Eestis.

Comedy Galal kuulutatakse välja ka selleaastase Naljastipendiumi laureaadid.

Pühapäevase seisuga tulid müügile Comedy Gala lisapiletid rõdukohtadele Nordea kontserdimajas.

Tallinn Comedy Festivali kodulehekülg: www.comedyfestival.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles