Vaata, millised mängufilmid said arenduseks raha

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Tolk ja Roman Baskin filmis «Minu näoga onu».
Rain Tolk ja Roman Baskin filmis «Minu näoga onu». Foto: Kaader filmist

Eesti Filmi Instituut eraldas arendustoetuse kolmele pika mängufilmi projektile, mis peaks tootmisküpseks saama ühe-kahe aasta jooksul.  

«Erik Kivisüda»

Stsenaristid Livia Ulman ja Andris Feldmanis

Režissöör Ilmar Raag

Tootja Amrion

Toetus 25 000 eurot

9-aastasel Erikul on kivist süda ja sellepärast ta ei tahagi endale sõpru. Ta võiks elu lõpuni oma toas passida ja arvutimänge mängida, aga ühel päeval otsustavad vanemad uude majja kolida. Seal kohtub ta 9-aastase Mariaga, kes lubab sissetungija elu põrguks teha. Saatuse tahtel satuvad nad koos ohtlikule ja fantastilisele seiklusele, kus mõlemal tuleb otsustada, millist hinda tõeline sõprus väärt on. (Sünopsisest.)

Eesti Filmi Instituudi hinnangul on tegu fantastiliste sugemetega mõtlemapaneva lastefilmiga, kus puudutakse ka selliseid väga tõsiseid teemasid nagu surm ja lähedaste kaotus.

«Minu näoga onu»

Stsenaristid ja režissöörid Katrin ja Andres Maimik

Tootja Kuukulgur

Toetus 20 000 eurot

Koomiline draama lahutusjärgses depressioonis keskealisest haritlasest Hugost, kelle elu pöördub pea peale, kui tal tuleb hakata hoolt kandma oma pealetükkiva ja kiusliku isa eest, kes valetab, et tal on jäänud elada vaid paar kuud. Kui aga isa ja poeg armuvad ühte ja samasse atraktiivsesse daami, peab Hugo leidma viisi, kuidas selles karmis konkurentsis peale jääda. (Sünopsisest.)

Eesti Filmi Instituudi hinnangul on tegu vaimuka ja liigutava isa ja poja looga, mille foonil areneb sümpaatselt kohmakas love-story.

«Rain»

Stsenaristid Janno Jürgens ja Anti Naulainen

Režissöör Janno Jürgens

Tootja Alasti Kino

Toetus 20 000 eurot

Põhjamaiselt karge lugu ühe pere meeste võitlusest iseendaks jäämise ja iseendaks saamise eest. (Sünopsisest.)

Eesti Filmi Instituudi hinnangul on tegu art-house-laadis looga peresuhetest, põlvkondade kokkupõrkest ja võõrandumisest.

Kokku pretendeeris arendustoetusele kuus projekti, ilma jäid:

«Faking hipster» (stsenaristid Margit Keerdo ja Liina Paakspuu, režissöör Liina Paakspuu, tootja Kinoport Film) - projektipõlvkonna lapsel, kes on jõudnud kolmekümnendatesse eluaastatesse, tuleb leida korraga «päris» töö, kolida välja vanematekodust ja lahendada suhteprobleemid oma eduka vennaga.

«Surnud naine» (stsenarist ja režissöör Kadri Kõusaar, tootja Meteoriit) - 38-aastane edukas naisajakirjanik armub oma Palestiina inimröövijasse Siinais.

«Õnn tuleb magades» (stsenarist ja režissöör Mart Kivastik, tootja Kopli Kinokompanii) - lugu Viivist, kes tahaks olla õnnelik.

Vaata allpool ka filmiprojekti «Minu näoga onu» tutvustuslõiku.

Filmi "Minu näoga onu" tiiser from Kuukulgur Film on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles