PJ Harvey: südamemureks valatud veri

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
P J Harvey  photographed by Jane Bown , 1995 .
Polly Jean Harvey ( born 9 October 1969 ) is an English musician and singer - songwriter .
P J Harvey photographed by Jane Bown , 1995 . Polly Jean Harvey ( born 9 October 1969 ) is an English musician and singer - songwriter . Foto: Jane Bown/© Jane Bown / TopFoto

Muusikakriitik Siim Nestor soovitab Euroopa päeva puhul kuulata olulist Euroopa muusikat.

PJ Harvey «Let England Shake»
(Island)

Sõjaalbum, täpsemalt – sõjavastane album, mille plaadi salvestamise ajaks 40ndatesse eluaastatesse jõudnud PJ Harvey salvestas viie nädala jooksul ja enamasti live’is kirikus kodulinnas Dorsetis, Lõuna-Inglismaal.

Selle muusika südamemureks on põldudele valatud veri – sõjad ümbritsevas ajas, Afganistanis ja Iraagis, tapatalgud Esimeses ja Teises maailmasõjas, koloniaalvallutused. Kõlab autoharf, sarv-pasunate hüüd, katkeid vene rahvalauludest ja Põhja-Iirimaa sõdurite marssidest, sõjamasenduse kõrval inspiratsiooniks Francisco de Goya, Salvador Dali, Harold Pinter, The Pogues, The Doors ja paljud teised.

Kuula allpool!

Laupäeval, 9. mail tähistatakse üle Eesti Euroopa päeva, mil korraldatakse mitmesuguseid meeleolukaid ettevõtmisi. Selle puhul on just nüüd hea hetk meenutada poliitiliste, majanduslike ja julgeolekuteemade kõrval hoopis Euroopa kultuuri lähiajalugu. Palusime viiel asjatundjal muusika, kirjanduse ja filmi vallas, välja tuua kolm 21. sajandi kõige silmapaistvaimat teost või autorit, mida või keda võiks iga eestimaalane näha, kuulda või lugeda.

PJ Harvey - The Glorious Land

PJ Harvey- The Words That Maketh Murder

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles