Peterburist saabub Tallinna kultuuriline külakost

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi. Peterfof.
Peterburi. Peterfof. Foto: promo

Järgmisel nädalal saab taas teoks traditsiooniline üritus «Peterburi kohtumised Tallinnas».

Peterburi linn toob Tallinnas 20. – 21. mail toimuvatele kohtumistele külakostiks kaasa huvitava kultuuriprogrammi. Peterburi kohtumised Tallinnas avatakse kolmapäeval, 20. mail kell 20 Estonia kontserdisaalis Peterburi kunstimeistrite gala-kontserdiga, kus esinevad rahvusvaheliselt mainekas Terem Kvartett, tunnustatud Peterburi Maria teatri bariton Vassili Gerello koos soprani Maria Ljudkoga ning Maria Teatri balletisolistid Igor Kolb ja Anastassija Kolegova. Piletid hinnaga 3 ja 5 eurot on müügil 12. maist Piletilevi müügipunktides ja internetis http://www.piletilevi.ee/.

Neljapäeval, 21. mail kell 18 linastub Vene Kultuurikeskuses (Mere puiestee 5) 2014. aastal  režissöör-lavastaja Vera Glagoleva käe all Ivan Turgenevi näidendi «Kuu aega maal»ainetel valminud mängufilm «Kaks naist», peaosades Ralph Fiennes, Anna Astrahantseva ja Aleksandr Balujev. Kutsed filmilinastusele on alates 12. maist saadaval Tallinna Linnavalitsuse teenindusbüroos (Vabaduse väljak 7) ja Vene Kultuurikeskuse administraatori juures (Mere puiestee 5). Film on vene keeles.

Tallinna Ülikooli Slaavi Keelte ja Kultuuri Instituudis esineb loenguga  Venemaa Teaduste Akadeemia Vene Kirjanduse Instituudi direktor professor Vsevolod Bagno.

21. maist 5. juunini on Tallinna Linnavalitsuse teenindusbüroos (Vabaduse väljak 7) eksponeeritud noore Peterburi fotograafi Aleksei Silnikovi fotonäitus «Imeline Peterburi».

Peterburi ja Tallinna kohtumiste traditsioon sai alguse 1999. aastal, mil toimusid esimesed Peterburi kohtumised Tallinnas, tallinlased olid esimest korda kolleegidel külas 2001. aastal. Vastastikused kohtumised toimuvad kordamööda üle aasta, vaheldumisi Peterburis ja Tallinnas. Seekord kohtuvad Tallinn ja Peterburi juba 15. korda.

Kahe linna vahelise koostöö suursündmuse raames külastab Tallinna ka Peterburi ametlik delegatsioon ning toimuvad valdkondlikud ümarlauad, kus arutatakse kahe linna muuseumite koostöö, hariduskorralduse ja keskkonnakaitse küsimusi. Reisipraami «Printsess Anastassia» pardal esitletakse Eesti reisikorraldajatele Peterburi kui reisisihtkoha.

Tallinna Lastehaiglat külastab ja esineb ettekannetega kõrgetasemeline Peterburi lastearstide delegatsioon eesotsas  Peterburi Turneri-nimelise Laste Ortopeedia Teadusliku Uurimise Instituudi direktor professor Aleksei Baindurašviliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles