RAMi juubelihooajale paneb punkti välisturnee

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RAM aktsioonis.
RAM aktsioonis. Foto: Sander Ilvest

Eesti Rahvusmeeskoor lõpetab 70. sünnipäeva hooaja juuni alguseni vältava kontserdireisiga Prantsusmaale ja Kanadasse ning kohe sellele järgnevate esinemistega Saksamaal.

Juba täna sõidetakse Prantsusmaale, mainekale Châteauroux' festivalile, kus kahel kontserdil ning meistrikursustel esitatakse tänavu oma 85. sünnipäeva tähistava helilooja Veljo Tormise loomingut.

Prantsusmaalt viib reis edasi Kanadasse, kus 31. maini antakse a cappella kontserte Ottawas, Hamiltonis, Torontos, Peterborough´s, Guelphis ja Exteris. Peadirigent Mikk Üleoja juhatusel tuleb ettekandele Gabrieli, Grigorjeva, Tormise ja Bonato looming, kuulda saab ka eesti rahvusromantikat.

30. mail esinetakse Scarborough’s koos Cathedral Bluffsi sümfooniaorkestriga, dirigendiks  RAMi Kanada-turnee initsiaator Norman Reintamm.

Lisaks pikkadele kontsertidele esinetakse Kanada parlamendis, Ontario provintsivalitsuses, telekanalites (CTV 9, Chanel 9, CHEX TV, Rogers TV) ning viiakse läbi mitmeid meistrikursusi.

21. mai kontserdil annavad Eesti suursaadik Kanadas Gita Kalmet ning RAMi direktor Indrek Umberg Roman Toile kätte aga Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali elutööpreemia.

Pärast Eestisse naasmist sõidetakse kohe edasi Saksamaale, kus 11. ja 12. juunil esitatakse Hannoveri NDRi suures saalis (Großer Sendesaal des Nord-Deutsche Rundfunk) Šostakovitši 13. sümfooniat koos Põhja-Saksa ringhäälingu sümfooniaorkestriga, dirigent on Michael Sanderling ning solist Günther Grossböck.

Eelmise aasta 16. novembril oma 70. sünnipäeva tähistanud rahvusmeeskooril on selja taga intensiivne ning edukas juubelihooaeg, mille tippudeks jäävad pikad kontserdireisid rahvusromantiliste kavadega Eestimaa väiksemates linnades, kontsert koos Peterburi filharmoonia akadeemilise sümfooniaorkestriga Peterburi filharmoonia suures saalis, dirigendiks maestro Juri Temirkanov, osalemine Mustonenfestil Tel Avivi ja Jeruusalemma suurimates kontserdisaalides, aga ka aasta klassikaplaadi auhinnaga pärjatud Galina Grigorjeva autoriplaadi salvestus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles