«Supilinna salaselts» alustas kinolevis võimsalt

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Supilinna salaselts»
«Supilinna salaselts» Foto: Kaader filmist

Margus Paju lastefilm «Supilinna salaselts» kogus avanädalavahetusega suurepärase vaatajanumbri – 17 722.

See jääb vaid napilt alla Elmo Nüganeni sõjafilmile «1944», mida käis sama ajaga kinos vaatamas 19 030 inimest. Viimane on praeguseks kogunud 114 000 vaatajat.

«Igati korralik tulemus,» ütles Eesti suurima kinoketi Forum Cinemas programmijuht Tõnis Lõhmus. Tema sõnul oli väike allajäämine «1944-le» hoolimata varajastest eellinastustest eeldatav, kuna vähemalt pealinnas möödus enamus nädalavahetusest päikeselise ilma saatel.

Kas «Supilinna salaseltsist» võib sellega saada kolmas taasiseseisvusaegne Eesti film, mis ületab maagilise saja tuhande vaataja piiri?

«Koguperefilme, eriti kevadsuvel, saadab Eestis üldjuhul pikaajaline edu ning arvestades filmi head kvaliteeti, ootan ka «Supilinna salaseltsilt» sama. 100 000 vaatajat on jätkuvalt reaalne,» ütles Lõhmus.

Nädalavahetuse kinokülastuste edetabelis järgnesid «Supilinna salaseltsile» «Mad Max: raevu tee» 6943 ja «Tasujad: Ultroni ajastu» 3033 vaatajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles