Maido Saarelt ilmus uus tantsude raamat

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maido Saar tantsupeo proovis.
Maido Saar tantsupeo proovis. Foto: Liis Treimann

Tunnustatud tantsuloojal Maido Saarel on valminud uus raamat «Maido Saare tantsud II», millest leiab kokku 15 eriilmelist tantsu eri rühmaliikidele. Kuus neist avaldatakse esmakordselt.

See on järg 2007. aastal ilmunud teosele «Maido Saare tantsud I», kuhu oli kogutud 17 enne 1999. aastat valminud tantsu.

Raamatu valmimise puhul toimub laupäeval, 23. mail kell 18 Viimsi koolis esitluskontsert «Südamest südamesse». Esinevad tantsuselts Lee, Põlvamaa noorte rahvatantsurühm Kagu Kabujalakõsõ, Viimsi kooli tantsurühm Sõberid, Viimsi kooli õpetajate tantsurühm Õõps, Pelgulinna rahvamaja naisrühm, tantsurühm Kindakiri ning Püünsi kooli tantsulapsed.

Kontserdiga õnnitletakse Saart ka tema sünnipäeva puhul. Just 23. mail tähistab tantsulooja oma 58. sünnipäeva.

Saare nimi ei vaja tantsuringkondades tutvustamist. Ta on tantsuselts Lee looja, kuulunud mitmete tantsupidude lavastusgruppi ning 2014. aastal oli ta ka tantsupeo «Puudutus» pealavastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles