Briti acid-jazz-klassik Incognito esineb sügisel Rock Cafes

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Incognito
Incognito Foto: Kuvatõmmis

Inglise kõige kuulsama jazz-funk bändi Incognito kontsert Tallinna klubis Rock Cafe toimub laupäeval, 24. oktoobril 2015.

Inglismaal resideeruv paljurahvuseline acid-jazz-funk-disco-house-ansambel Incognito koondab endas väga erineva päritoluga muusikuid. Bändi liider ja lugude autor Bluey ise on pärit Mauritiuse saarelt, lauljatar Melonie Crosdale Sri Lankalt, meeslaulja Tony Momrelle Inglismaalt, teine lauljatar Joy Rose ning bassist Francis Hilton Jamaicalt. Seda fantastilist 11-liikmelist kollektiivi iseloomustab funkiv ja tantsuline energia, mis avaldub just nende üksteist rikastavate muusikute koostöö kaudu.

Incognitot peetakse acid-jazz'i ning tantsulisema funky üheks suurkujuks. Incognito viljeleb funky-stiili ja kasutatakse rohkelt n-ö torusid - saksofon, trompet, tromboon, flööt. Nende live-esinemised on vägevamad kui kõik stuudioplaadid kokku.

Selle bändi sees tekkinud sünergia on midagi sõnulseletamatut, mida on raske kirjeldada. Seda tuleb ise kogeda!

Incognito alustas juba 1979. Nad on tegutsenud ilma pausideta ja andnud tuhandeid kontserte ja teinud sadu tuure.

Bänd on avaldanud kuusteist stuudioalbumit, millest viimane - «Amplified Soul» - ilmus 2014. aastal. Lisaks on ilmunud 4 best of -kogumikku ja 6 remiksalbumit. Nende pöörast kontsertvõimekust tõendab ka kahe live-albumi olemasolu.

Piletid hinnaga 25-35 eurot on müügil Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles