Eesti tervishoiumuuseum avab külastajatele kogu maja

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii näeb välja hügieenile pühendatud tuba.
Nii näeb välja hügieenile pühendatud tuba. Foto: Tervishoiumuuseum

Tallinnas tegutsev Eesti tervishoiumuuseum avab nädalavahetusel oma püsinäituse tervishoiuteemalise osa, mis paikneb muuseumi III korrusel. Sellega on lõppenud mitu aastat kestnud renoveerimistööd ja külastajatele on lahti kogu muuseum.

Lisanduv osa täiendab aasta tagasi avatud anatoomiaalast püsinäitust «Avameelselt sinu kehast». Valminud on uued teematoad, mis käsitlevad hügieeni ajalugu, seksuaalsust, rasedust ja sünnitust, sõltuvusaineid, Eesti farmaatsia ajalugu ning inimese elukaart.

Muuseumi juhi Margus Jurkatami sõnul soovitakse püsinäituse, pedagoogiliste tundide ja teemapäevadega pakkuda nüüdisaegset, haaravat ja harivat õpikeskkonda, kus oleks põnev viibida nii väikesel kui ka suurel muuseumikülastajal.

Tervishoiumuuseum asutati Tartu Ülikooli arstkonna eestvedamisel 1924. aastal Tartus. Tallinna osakond loodi 1928. aastal. Laial tänaval avas muuseum uksed 1989. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles