Catharina Ingelma-Sundbergi raamatud räägivad vanaprouadest, kes keelduvad väärikalt vananemast

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Catharina Ingelman-Sundberg
Catharina Ingelman-Sundberg Foto: Mirella Hetekivi

Tutvustame festivalil Head Read esinevaid välismaiseid krimikirjanikke.

Krista Kaer tutvustab: Viimasel ajal on hakatud ohtralt kirjutama toredatest vanainimestest, kes eelistavad väärikale vananemisele vääritut vanaks saamist, peaasi, et oleks lõbus ja tore. Catharina Ingelma-Sundbergi raamatud just niisugustest vanaprouadest räägivadki ning mõjuvad humoorikalt ja südamlikult. Kindlasti soovitav kõigile, kellele on meeldinud näiteks saja-aastased, kes ronivad akendest välja või pisut nooremad, kes võtavad ette jalgsimatka läbi Inglismaa.

Festival tutvustab autorit nii: Catharina Ingelman-Sundberg (1948) on Rootsi kirjanik ja ajakirjanik. Olles õppinud ajalugu ja arheoloogiat ning spetsialiseerudes merearheoloogiale, sai Ingelman-Sundberg tuntuks viikingite kultuuri käsitlevate raamatutega. Tema ilukirjanduslikus loomingus tõuseb esile raamatusari Martha Anderssonist ja tolle pensionäridest sõpradest, kes võtavad ette omajagu hulle seiklusi. Mullu ilmus eesti keeles Ingelman-Sundbergi satiiriline romaan «Vanaproua, kes röövis panka» (Tänapäev, 2014, tlk Endla Lõhkivi), kus Martha juhitud vanainimeste seltskond püüab sooritada Robin Hoodi vaimus kuritegu, et sattuda vanglasse, kus nende arvates saaks neile osaks palju inimlikum kohtlemine kui vanadekodus. Ainuüksi Rootsis on Ingelman-Sundbergi raamatuid müüdud rohkem kui 300 000 eksemplari. Catharina Ingelman-Sundberg esineb Kirjanike Maja musta laega saalis pühapäeval, 31. mail kl 14, temaga vestleb kirjastaja ja tõlkija Tauno Vahter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles