Haarav loodusdokumentaal «Emajõe veemaailm» Postimees Kinos

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokfilm «Emajõe veemaailm».
Dokfilm «Emajõe veemaailm». Foto: Kaader filmist

Nädala lõpuni saab Postimees Kinos vaadata kogu pere loodusdokumentaalfilmi «Emajõe veemaailm».

Loodusfilmi võib hinnata mitut moodi. Näiteks selle järgi, kas see tekitab vaatajas huvi ka ise loodust avastama minna. Mida vastupandamatum soov, seda parem film. «Emajõe veemaailm» ärgitab seda tegema küll. Remek Meel õpetab siin oma poega Sassi looduses liikuma ja tutvustab selle saladusi, umbes nii nagu tema ise õppis seda lapsena oma vanaema Aliide juures, kes elas Penijõel, keset roostikke.

Hea teejuht võib imet teha, nagu oli kunagi «Laanetaguse suves» rabavana Irdel, kes, usun, on mõjutanud nii mõnegi minu põlvkonna inimese loodushuvi ning kelle õpetus – raba peal pead olema kerge nagu tantsija – püsib siiani selgelt meeles.

Aga miks ei võiks midagi samalaadset juhtuda ka «Emajõe veemaailmaga» – just tänapäeva laste mõjutamise mõttes? Pole see ju ainult populaarteaduslik, vaid ka mänguline, meeleolukas film, mille võrratuid vaateid ja tabamusi täiendavad lastepärane vahegraafika ja värvikas, väikese viguriga tekst, millega iseloomustatakse kõiki neid arvukaid tiivulisi ja loomi – vesineitsikust põdrani, kukkurtihasest mingini –, kes Remeki ja Sassi kaamera ette satuvad.

Muide, kas teate, millist lindu tuleks probleemsetele lastevanematele näidata kohustuslikus korras? «Emajõe veemaailmast» saate teada.

Postimehe tellijad saavad Postimehe Kino filme vaadata tasuta.

+ Postimehe Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles