Allikmaa: mõnes kohas pole pikslite arv kõige tähtsam

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allikmaa
Margus Allikmaa Foto: Peeter Langovits

Tehnika areng muudab televisiooni tootmise järjest kallimaks, nentis Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa ETV 60. sünnipäevale  pühendatud meediakonverentsil.

Ajal, kui kauplustese on jõudnud juba UHD resolutsiooniga supertelekad, et paku suured Eesti telekanalid isegi eelmise põlvkonna ehk Full HD kvaliteediga pilti. Allikmaa sõnul pole alati oluline, et pilt oleks võimalikult terav.

Suurele ekraanile jäävad Eurovisioon, vabariigi aastapäev, emotsioonid ja ülevad  tunded, samuti sport, eeskätt pallimängud ning teledraamad ehk kõik, mida võib nimetada lavastuslikeks saadeteks, rääkis Allikmaa.

Aga on palju kohti, kus pikslite arv on teisejärguline. Tähtis on operatiivus ja kohalolek. Operatiivusust ja teletootmise hinda  arvestades on oluline vahe, kas kanal edastab pilti üle 4G võrgu võib peab kohale viima satelliiditaldriku.

Tulevikku näeb Allikmaa vaatajaid kaasavas televisioonis, kus saatejuht on pigem moderaator. Praegu laadivad inimesed enda loodud sisu Twitterisse, Facebooki ja mujale sotsiaalmeediasse. Aga miks ei võiks nad seda teha telesaates? See tendents võib muuta isegi spordiülekandeid. Allikmaa meelest pole üldse välistatud, et varsti otsustavad mängijale punase kaardi andmise üle televaatajad oma mobiiltelefonidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles