NÄDALA PLAAT. Kabuli golfiklubi

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Ans. Andur

«Öine bingo»

Mortimer Snerd

Hinne 4

Ans. Andur ei ela jumal teab mis ajast juba Paides, aga see Paide bändi mõnus touch on nende puhul jätkuvalt nii tugev, et on bändi tänase identiteedi kindel nurgakivi. Ans. Andur Paidest, Vaiko Raplast ja Jaan Türilt. Kõva seltskond, kui laiemat pilti piiluda. Mingi napp 800 aastat tagasi olid Kesk-Eesti väikemaakonnad grupp ühemuinaskihelkonnalisi maakondi, mis ei olnud veel liitunud ühegi suurema maakonnaga ega olnud ka omavahel konsolideerunud. Indie-vaim on seal niisiis kõvasti õhus juba ajalooliselt.

Mitte et mul suurlinnade vastu midagi oleks või et ma loomingu geograafilist klassifitseerimist kuidagi ülemäära tähtsustaks, aga turvaline väikelinnamiljöö pagasina on kuldaväärt kapital, mis iseseisvas elus ja loomingus marjaks ära kulub. Seda ei saa kuidagi vägisi omandada. Paide turvalisus sai küll valusa nätaka 1343. aastal, kui Liivi ordu maameister Burchard von Dreileben seal neli eestlaste kuningat alatult surnuks laskis raiuda, eksides sellega rängalt tollase diplomaatilise etiketi vastu. Pärast seda on oluliselt rahulikum olnud, ja väga hea, et on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles