Lavakad näitavad Kelmis oma «Kassetti»

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMTA Lavakunstikooli 27. lend
EMTA Lavakunstikooli 27. lend Foto: EMTA

EMTA Lavakunstikooli 27. lend esitleb Kultuuriklubis Kelm 2.06-4.06 kolme lühilavastust koondnimetusega “Kassett”. See on esimene võimalus laiemal avalikkusel näha 27. lennu dramaturgide ja näitlejate endi loomingut. Lennu juhendajad on Peeter Raudsepp ja Katariina Unt.

Ühtlasi on tegemist esimese Kelmis aset leidva teatrisündmusega.

Etendused toimuvad 2.06, 3.06 ja 4.06 kell 19:00 ja pilet maksab viis eurot. Pileteid on saadavuse korral võimalik osta enne etenduse algust koha pealt või eelnevalt Kultuuriklubi Kelm letist. Lavastuse Facebooki-sündmusel saab ka kohti broneerida.

Lavastuse osade kirjeldused:

Absurdne krimitriller «Mu naist vägistati»

Nad on nagu Eesti presidendid, musketärid, A-rühm ja biitlid. Sest neid on neli. Ja nad on mehed. Aga mitte ainult... Neil kõigil on probleem. SUUR probleem. Üks mees, kes tahab kõike lahata. Üks mees, kes tahab kõike lahendada. Üks mees, kes tahab kõike teada. Üks mees, kes on kõiges süüdi.

Dramaturg / lavastaja – Mehis Pihla

Kunstnik: Kati Stimmer

Laval: Ott Raidmets, Karmo Nigula, Risto Vaidla ja Karl Laumets

«Bonobodel on pohhui»

Ei, mitte selline nagu ta on. Ega nagu ta võiks olla. Nii nagu ta meile paistab, jah, unenägudes. Oleme unesarmastajad ja unestapjad. Päriselt. Ja kui tapetakse meid.... ainult mängime, et ärkasime üles. Midagi niisugust passib vast öelda... võib-olla inimesed arvavad, et mingi uneteema... ei ole. Elu, ikka elu. Lihtsalt... mitte nagu päris normaalne. Aga tema pisikeste veidruste tõttu ma ju armastangi... Ükskord panin lilled kasvama, aga sain hoopis seeni... Katsu siis aru saada.

Laval: Liisa Saaremäel, Christopher Rajaveer, Markus Habakukk, Jürgen Gansen

Saalis: Karl Koppelmaa

Kirjutuslaua taga: terve plejaad igasuguseid koloriitseid tegelasi, juba elus ja alles surnud.

Aitas: Johannes Valdma

«Osta elevant ära»

Mõni asi on pisiasi, mõni on tühiasi ja mõni on lihtsalt asi. Sest asi ise on tühi, kuni ta on täis. Kui ajad juba ise üle ääre, saad teha asjadesse ülekandeid. Lühiajalisi ja pikaajalisi. Ja teinekord ei möödugi väga palju aega, kuni kapid on juba neist täis asjust täis. Siis tuleb minna kirbukale.

Laval: Ester Kuntu ja Lauli Otsar

Lava taga: Laura Kalle

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles