Animafilmid: tavalise paneelmaja ja Herman H. Roti elust

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Piano».
«Piano». Foto: Kaader filmist

Aasta teisel poolel esilinastuvad animafilmid.

«Piano»

Režissöör Kaspar Jancis

Tootja Eesti Joonisfilm

Marta tassib klaverit kasutatud muusikariistade ärist koju. See peaaegu et õnnestub. Albert üritab juba kolmekümnen­dat aastat Paulale armastust avaldada. See peaaegu et õnnestub. Paula tahab Albertile samaga vastata. See peaaegu et õnnestub. Politseikomissar Kits on eluaeg unista­nud langevarjuhüppest. See peaaegu et õnnestub. Mirjam tahab saada tsirkuseartistiks. Peaaegu et õnnestub. Mesila­ne üritab suletud aknast välja saada. Peaaegu õnnestub. Peategelasteta film, kus pea kaotanud tegelaste elud põimuvad dramaatilisel ja vähem dramaatilisel kombel ühes tavalises paneelmajas. (Sünopsisest.)

Esilinastus novembris

«Elu Herman H. Rotiga»

Režissöör Chintis Lundgren

Tootja: Chintis Lundgreni animatsioonistuudio, kaastootjad Adriatic Animation (Horvaatia) ja GoodJobStudios (Taani)

Herman on punkarist rott, kes elab üksi oma segamini kor­teris. Ühel päeval märkab väike valge kass purjus Hermanit baarist naasmas ja leides roti huvitava olevat, otsustab tema juurde kolida. Pärast mõningast vastupanu muu­dab kass Hermani korteri väikekodanluse musternäidiseks. (Sünopsisest.)

Esilinastus novembris

«Kärbes kõrval»

Režissöör Helen Unt

Tootja Eesti Joonisfilm

Tasakaal on kõikuv. Filmi põhilised tegelased on Naine ja Mees, kes mõlemad otsivad tasakaalu ja ka omavahelist sidet. (Sünopsisest.)

Esilinastus novembris

Allikad: Eesti Filmi Instituut ja filmistuudiod

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles