Milliseid mängufilme suvel filmitakse?

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Polaarpoiss».
«Polaarpoiss». Foto: Rene Suurkaev


 

«Päevad, mis ajasid segadusse

Režissöör Triin Ruumet

Tootja Kinosaurus Film

Tragikomöödia, mille tegevus toimub 1997. aasta suvel. Filmi peategelane on 27-aas­tane noormees nimega Allar, kes liigub ühelt südasuviselt Eestimaa peolt teisele, põrgates kokku üha värvikamate tegelaste ja segasemate juhtumitega. Pingelised ja kohati isegi jaburad sündmused panevad Allari oma elu üle tõsiselt järele mõtlema ja ees ootab pöörane eneseotsing Eesti üheksakümnendates. (Tutvustusest.)

Võtted juulis-augustis, planeeritav esilinastus 2016. aasta veebruaris

«Polaarpoiss»

Režissöör Anu Aun

Tootja Luxfilm

Mattiase unistuseks on pärast keskkooli lõpetamist minna Berliini fotograafiat õppima. Tema plaanid seab ohtu armumine hulljulgesse bipolaarsesse kaunitari Hannasse, kes tõmbab Mattiase kaasa sündmustekeerisesse, mis viib poisi seadusega pahuksisse. (Tutvustusest.)

Võtted mais-juunis, esilinastus 2016. aasta märtsis

«Perekonnavaled»

Režissöörid Valentin Kuik ja Manfred Vainokivi

Tootja Filmivabrik

Igal perekonnal on saladusi, mida kodurahu ja heaolu nimel võõraste eest varjatakse. Egon Rei on muusik. Dirigendist äia ootamatu haiges­tumise järel võtab ta orkestri juhtimise üle. Et orkester ja ka perekond ei laguneks, tuleb varjata äia minevikuga seotud valesid. Vanad valed sünnitavad uusi ja mõjutavad ka Egoni elu. Orkestrit juhib dirigent. Aga kes juhib dirigenti? (Tutvustusest.)

Võtted vaheaegadega 2014. aastast 2015. aasta juuni lõpuni, planeeritav esilinastus 2016. aasta veebruaris

«Teesklejad»

Režissöör Vallo Toomla

Tootja Amrion

Anna ja Juhan loodavad rikaste sõprade maamajas puhates oma suhteid parandada. Nad pakuvad öömaja tormi kätte jäänud paarile, kes peab neid maja omanikeks. Anna ja Juhan haaravad kinni uutest rollidest ja alustavad mängu, mis viib neid hävingu äärele. (Tutvustusest.)

Võtted 2015. aasta teisel poolel, esilinastus 2016. aastal

Foto: Kaader filmist

«Rehepapp»

Režissöör Rainer Sarnet

Tootja Homeless Bob Production, kaastootjad Opus Film (Poola) ja PRPL (Holland)

Fantaasiafilm, mis baseerub eesti mütoloogial; see on segu maagiast, mustast huumorist ja romantilisest armastusest. Tegevus toimub paganlikus Eesti külas, kus liiguvad ringi libahundid, katk ja vaimud. Külainimeste peamiseks mureks on, kuidas elada üle külm ja pime talv. Selleks pole miski tabu. Varastatakse üksteise, saksa mõisnike, vaimude, kuradi ja Kristuse tagant. (Tutvustusest.)

Võtted 2014. aasta novembrist 2016. aasta maini, planeeritav esilinastus 7. oktoobril 2016. aastal

Alllikad: Eesti Filmi Instituut ja filmistuudiod

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles