Taas avaldati oluline teos kapitalismi olemusest

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
N. Nossov "Totu Kuul"
N. Nossov "Totu Kuul" Foto: osta.ee

Kirjastuse Hea Lugu väljaandel ilmus uuesti eesti keeles Nikolai Nossovi paljude illustratsioonidega raamat «Totu Kuul», mis selgitab kaasahaarava ulmeloo abil lugejale kapitalistliku majandusformatsiooni olemust.

Pool sajandit tagasi kirjutatud «Totu Kuul» on kaasahaarav, lustakas ja seikluslik muinasjutt. Totu ja tema kentsakate sõprade humoorikad seiklused Kuul pakuvad piisavalt nalja väiksematele ja äratundmisrõõmu suurematele lugejatele. Päikeselinna marakannid on otsustanud Kuule sõita, ehitanud vägeva kosmoselaeva ja pannud kokku lennumeeskonna eesotsas Taibuga. Kuid kõik ei lähe nii nagu plaanitud, kui meeskonnast väljajäetud Totu ja Pontsu otsustavad öösel salaja raketti hiilida. Algab ulmeline rännak, mida saadavad lustakad ja samas üsnagi ohtlikud seiklused. Nende fantastiline reis on koomiline ja mõtlemapanev jutustus, milles kentsakad ja ootamatud olukorrad tekivad enamasti Päikeselinna marakannide ja Kuu elanike erineva elukorralduse tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles