Sotšis avab taas uksed Tammsaare majamuuseum

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare majamuuseum Sotšis.
Tammsaare majamuuseum Sotšis. Foto: Kultuuriministeerium

Laupäeval avab Venemaal Sotšis uksed uuendatud Anton Hansen Tammsaare majamuuseum ning tähistatakse kirjaniku 130. sünniaastapäeva.


Separatistliku Gruusia osa Abhaasia külje all asuva ja kultuuriministeeriumilt 400 000 krooni saanud muuseumi avamisel osaleb muuhulgas Eesti suursaadik Simmu Tii.

Kultuuriministeeriumi andmeil on lisaks muuseumihoone renoveerimisele plaanis edaspidi ajakohastada muuseumi püsiekspositsiooni ja täiendada Tammsaare tõlgete kogu.

Muuseumi taasavamise ajaks täieneb kogu näiteks Juhani Salokanneli Tammsaare-tõlgetega soome keelde.

Tänavu oma 20. aastapäeva tähistav Tammsaare muuseum on rajatud majja, kus kirjanik 1912. aastal peatus. Muuseum on ühtlasi kohaliku Sotši kirjandusmuuseumi filiaal.

Maailmas on kokku kolm Tammsaare muuseumi - Tallinnas, Vargamäel ja Sotšis.

Avamispidustustel esineb ka Tartu laulukoor Tarbatu ning antakse üle Laine Jänese tänukirjad kolmele kohalikule, kes on panustanud Tammsaare mälestuse hoidmisse, loomingu uurimisse ja majamuuseumi toimimisse.

Tänukirja saavad Kaukaasia Eesti Kultuuriseltsi esimees Valter German, seltsi kodu-uurijast liige Vladimir Meibaum ja Sotši linna N. Ostrovski-nimelise kirjandusmuuseumi direktor Ljudmila Zjumtšenko.

Loe lisa! Tammsaare majamuuseumi Sotšis laulab avatuks Tarbatu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles