Folgil saavad setode tantsusammud ruttu selgeks

Madle Timm
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel Värskas toimuv Seto Folk on täies hoos ning huvilised saavad end mitmekülgselt arendada erisugustes töötubades. Täna osutus üheks populaarsemaks kindlasti vanade seto tantsude õppimine.

Elav lõõtspillimuusika meelitas tantsuringi iga palaga üha enam rahvast, mille hulka ei suutnud kahandada isegi kergelt sabisev vihm – peagi tantsiti päike taas välja. Huvilistele näitasid sõõris samme ette aastaid seto tantsudega tegelenud naised, lihtsad liigutused said ka algajatel kiiresti selgeks. Kuigi traditsiooniliselt tantsitakse paljusid õpitud tantse vaid naiste vahel, mehi välja ei jäetud ning kõik soovijad said vabalt ringi astuda. Lisaks hoogsatele kui ka pisut aeglasematele lugudele sai proovida ka näiteks Aleksandra valssi.

Lakkamatud naeratused ning hõbedaste ehete kõlin seto naiste rahvariietel näitasid, et vanu kombeid hoitakse hea meelega au sees ka tänapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles