Eesti näitleja mängib «Hamletis» koos Benedict Cumberbatchiga

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Cumberbatch tervitab oma austajaid.
Benedict Cumberbatch tervitab oma austajaid. Foto: AFP

Kolme aasta eest teatrist NO99 lahkunud ja Londonis näitlejakarjääri alustanud Sergo Vares on oma nime maailma teatriajalukku jäädvustamas. Just tema kanda on Fortinbrasi roll 6. augustil Londonis esietenduvas lavastuses «Hamlet», mille nimiosas näeb Benedict Cumberbatchi, kes on tuntud eelkõige BBC telesarjast «Sherlock» ning filmist «Imiteerimismäng». 

6. augustist 31. oktoobrini Barbicani keskuses mängitava lavastuse piletid tulid müüki aasta enne esietendust ning osutusid tõeliselt kuumaks kaubaks: kõik eelmüügipääsmed leidsid ostja vaid mõne minutiga.

Cumberbatchi ja Varese austajatel ei tasu siiski kurvastada, sest Lyndsey Turneri lavastatav ja Sonia Friedman Productionsi toodetav «Hamlet» jõuab ka Eestisse! 15. oktoobril saab etenduse ülekannet näha National Theatre Live’i märgi all Coca-Cola Plaza kinos. Lisaks tuleb iga Londoni etenduse eel müüki veel sada piletit, mille hinnad algavad kümnest naelast.

Sergo Vares kinnitati Fortinbrasi rolli 15. juunil. Mäletatavasti on Fortinbras William Shakespeare’i näidendis see tegelane, kes tuleb lavale siis, kui kõik põhitegelased on surnud, kuid just tema on see, kelle viimaseid hingetõmbeid tegev Hamlet nimetab oma pärijaks.

Lisaks Varesele ja Cumberbatchile mängivad «Hamletis» veel Barry Aird, Eddie Arnold, Siân Brooke, Nigel Carrington, Ruairi Conaghan, Rudi Dharmalingam, Colin Haigh, Paul Ham,  Diveen Henry, Anastasia Hille, Ciarán Hinds, Kobna Holdbrook-Smith, Karl Johnson, Jim Norton,  Amaka Okafor, Dan Parr, Jan Shepherd,  Morag Siller,  Matthew Steer ja Dwane Walcott.

Sergo Vares on sündinud 14. septembril 1982. aastal Rakveres. Ta on lõpetanud lavakunstikooli, kus tema kursusekaaslasteks olid näiteks Lauri Lagle, Mari-Liis Lill, Laura Peterson, Nero Urke ja Risto Kübar. 2006. aastast töötas ta Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semperi juhitud teatris NO99.

Londoni teatritegijatele jäi Vares silma NO99, Lyric Hammersmithi ja Münchner Kammerspiele koostöös valminud lavastusest «Three Kingdoms», mille tõi 2011. aastal Tallinnas välja Sebastian Nübling. Just Lyric Hammersmith oli see, kes kutsus Varese osalema Londonis 2013. aastal mängitud lavastusse «Secret Theatre», mille dramaturg oli «Three Kingdomsi» autor Simon Stephens ja lavastaja Ellen McDougall.

Muide, lavastuses «Three Kingdoms» jäi Saksa teatritegijatele silma ka Risto Kübar, kes 2014. aasta sügisest kuulub Münchner Kammerspiele truppi.

Kui Andres Keil uuris seitse aastat tagasi Vareselt, mida ta tahab teha viie või kümne aasta pärast, vastas viimane, et ei mõtle nii kaugele. Ta möönis siiski, et see peaks olema midagi sellist, mida mitte keegi pole kunagi teinud. Midagi erilist ei tahtvat Vares teha mitte teiste, vaid iseenda jaoks. Täpsemalt enda tunde jaoks.

Usutavasti on «Hamletis» mängimine just midagi niisugust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles