Meelis Pai hakkas maksma

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Pai
Meelis Pai Foto: Sander Ilvest

Muusikali «Billy Elliot» osatäitjatele ja lavapersonalile võlgu jäänud töötasud hakkasid lõpuks liikuma, Meelis Pai juhitav MTÜ Noorteater maksis pärast avalikku skandaali raha ära.

«See on tõesti nii,» kinnitab muusikalis osalenud Reet Linna. «Pärast seda, kui meedias lärmi lõime, hakkasid asjad kiiresti liikuma.» Linna on kätte saanud 16 etenduse eest, õhku on jäänud vaid 17. etenduse tasu, kuid selle kohta pole Linna veel Noorteatrile jõudnud arvet esitada.

Juuni alguses selgus, et muusikali korraldaja MTÜ Noorteater võlgneb töötasusid ca 50 000 euro suuruses summas. Skandaali puhkedes lubas Pai, et sügisel korraldatakse täiendavad etendused ning võlad tasutakse nende piletimüügist. Praegu pole trupi liikmed täiendavatest etendustest midagi kuulnud.

«Meil on väga üksmeelne trupp ja oleme seda asja arutanud. Ilma trupi otsuseta mina enam nõus ei ole. ma ei usalda enam Paid.»

Mina pole millelegi [täiendavate lepingute osas] alla kirjutanud ja ma väga kahtlen, kas teeksin seda,» ütles Linna. Pai juttu suhtuvad suure kahtlusega enamik trupi liikmetest, kaasa arvatud Linna lavapartner ja Pai vana sõber Jaagup Kreem, kes 11. juunil Postimehele avaldas, et on mehes tõsiselt pettunud. Linna andmetel on töötasu täies mahus siiani saamata Kreemil, lavastaja Teet Kasel ning viimase assistendil Helen Veidebaumil.

«Segane lugu. Väga kahju, et suvi on vahele tulnud ja taas kord tullakse puhtalt välja,» resümeeris Linna. «Seda meest ma enam ei usalda, ei taha temast kuulda.»

Kuluaarides liiguvad jutud, et Meelis Pail on rauad tules juba uue projektiga. Tegemist pidi olema jõuluetendusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles