Eesti juurtega Julia Peresild – naistäpsuslaskurist staariks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlanna rollis: Vene filmis «Weekend» pidi Julia Peresild rääkima vene keelt kujuteldava eesti aktsendiga.
Eestlanna rollis: Vene filmis «Weekend» pidi Julia Peresild rääkima vene keelt kujuteldava eesti aktsendiga. Foto: Artburo.info

Kuidas saavad näitlejad, kelle riigid peavad omavahel väljakuulutamata sõda, teha samal ajal koos sõjafilmi? Saavad küll, kui seda võtta kui kodaniku kangelastegu, räägib Eesti juurtega Julia Peresild, praeguse Vene kino üks naisstaare.

Peresild (30) tegi Moskva kriitikute meelest suurepärase rolli kevadel esilinastunud Vene-Ukraina ühises sõjafilmis, mis Venemaa kinodes kandis pealkirja «Lahing Sevastoopoli pärast» ja Ukrainas «Võitmatu». Ta mängis filmis II maailmasõja kuulsaimat Nõukogude naistäpsuslaskurit, ukrainlannat Ljudmilla Pavlitšenkot, kes tappis 309 Saksa sõdurit ja ohvitseri ning sai sõja ajal tänu USA presidendi Franklin Roosevelti abikaasale Ameerikas kuulsamaks kui oma kodumaal. Muide, Krimmis pole sellele uskumatule naisele seni isegi mälestuskivi. 

Julia on sündinud Pihkvas ning tema sõnul kandis juba ta vanaisa perekonnanime Peresild. Arvatavalt on Eestist pärit Julia vanavanavanemad.

«Muidugi ma tean, et see on puhas Eesti nimi,» räägib Julia Postimehele. «Üritasin kunagi nime päritolu välja selgitada, õde ka proovis, aga seni pole meil veel kahjuks selgust, kust ja kuidas see nimi on tulnud.»

Õeks nimetab Julia vene kombe kohaselt oma onutütar Olgat, kes elab Tallinnas. Näitlejanna kinnitab, et armastab Tallinna väga. «Mingi aeg võtsin ma uut aastat järjest vastu Tallinnas,» räägib ta. «Eriti suurt, lausa kosmilist elamust pakkus mulle alati 1. jaanuari hommik Raekoja platsil, kus polnud ühtegi inimest. See meenutas mulle Hoffmanni muinasjutte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles