Viljandis esineb maailma parimaid lautomängijaid

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hopkinson Smith.
Hopkinson Smith. Foto: Christine de Trincaud

Eesti vanima vanamuusika pidustuse, 7.-12. juulini toimuva Viljandi vanamuusika festivali peaesinejad on maailma juhtiv lautomängija Hopkinson Smith ja kontratenor, barokkviiulimängija ja dirigent Dmitri Sinkovski, kes esineb koos Klaaspärlimäng Sinfoniettaga.

Festivali avab Hortus Musicus eesotsas piire lõhkuda armastava Andres Mustoneniga, kava kannabki pealkirja «Hullud päevad». Festivali muusikalisi piire «lõhub» ka tšellokvartett C-JAM.

Kontserdil «Katariina II portree» laulab meie oma kontratenor Ivo Posti, kusjuures portree kujul, mida tutvustab kunstiteadlane Aleksandra Murre, osaleb keisrinna ise.

Kavasse mahub veel Rondelluse «Cantigas de Santa Maria – 800 aastat Maarjamaad», Viljandi Linnakapell ning taas lõpetab festivali noorte vanamuusikute projekt, mis seekord kannab pealkirja «Punamütsikese seitse sõpra». Festivali programmis on kokku kaheksa kontserti.

Viljandi vanamuusika festivali kunstiline juht on Neeme Punder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles