Klaaspärlimängul kõlab ka Oscari ja Grammy võitja Tan Duni muusika

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tan Dun - Oscari võitja.
Tan Dun - Oscari võitja. Foto: Klaaspärlimäng

Ang Lee filmi «Tiiger ja draakon» muusika eest Oscari ja Grammy võitnud Tan Duni muuska kõlab 10. juulil festivalil Klaaspärlimäng.

Suurte Hiina löökfilmide ja 2008. aasta Pekingi olümpiamängude muusika looja teosed on ühed tuntumad tänapäeva filmimuusikatööstuses, teatab festival. Lisaks filmimuusikale on Tan Dun aga kirjutanud ka ooperimuusikat (tuntuim on Metropolitani Ooperi tellitud «Esimene imperaator» Placido Domingoga peaosas), samuti sümfoonilist ja kammermuusikat.

Tan Duni teoseid esitavad 10. juulil Tartu Jaani kirikus äsja Peruust kontsertreisilt naasnud Klaaspärlimäng Sinfonietta ja Andres Mustonen.

9.-14. juulini Tartu Jaani kirikus ja Toomkiriku varemetes toimuv festival Klaaspärlimäng  ühendab erilaadsed muusikastiilid eksperimentaalsest tänapäevamuusikast süvaklassikani välja. Kuue päeva jooksul kõlab 11 kontserti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles