NUKU teater premeeris parimaid

Helena Tamm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval 70. sünnipeäva tähistav nukunäitleja Helle Laas monolavastuses «Vepsa muinasjutud».
Laupäeval 70. sünnipeäva tähistav nukunäitleja Helle Laas monolavastuses «Vepsa muinasjutud». Foto: Nukuteater

Eile premeeris NUKU teater oma maja parimaid. Seekordse hääletuse tulemusena, kus osales kogu kollektiiv, tunnistati teatri 63. hooaja parima lavastuse ehk Lipulaeva tiitli vääriliseks Sander Puki noortelavastus «Kentsakas juhtum koeraga öisel ajal», mis pälvis ka juunikuus välja kuulutatud publiku lemmiklavastuse ehk Puhta Kulla tiitli.

Parima mees- ja naisnäitleja tiitlid pälviti seekord väga ülekaalukalt ja väga silmapaistvate rollisoorituste eest. Pärliks ehk parimaks naisnäitlejaks valiti Helle Laas osatäitmise eest monolavastuses «Ajarefrään».

Ladvaõuna ehk parima meesnäitleja tiitli sai Mirko Rajas autistliku noormehe Christopher Boone’i rolli eest lavastuses «Kentsakas juhtum koeraga öisel ajal». Laasi rolli näeb uuesti juba 11. ja 12. septembril Auna teatrimajas. Mirko Rajas astub Christopherina üles oktoobrikuus, mil lavastust mängitakse Vabal Laval.

2014/2015 teatrihooaja Maailma Meister ehk parim kunstnik on Britt Urbla Keller kujundustega lavastustele «Kapten Granti lapsed» ja «Dorian Gray portree».

Suurimaks Üllatajaks oli NUKU rahva jaoks suvelavastuse «Dorian Gray portree» mängupaik Heliose kino. Auruvedur ja Igiliikur ehk enim etendusi andnud näitlejad on Are Uder (353 etendust) ning Katri Pekri ja Kaisa Selde (mõlemal 282 etendust).

Veel anti välja järgmised preemiad:

Rusikas Silmaauku ehk parim meeskõrvalosatäitja: Andres Roosileht (geograaf Jacques Paganel lavastuses «Kapten Granti lapsed» ja lord Henry Wotton lavastuses «Dorian Gray portree»).

Rusikas Vasakusse Silmaauku ehk parim naiskõrvalosatäitja: Liivika Hanstin (proua Alexander lavastuses «Kentsakas juhtum koeraga öisel ajal» ja proua Vane lavastuses «Dorian Gray portree»).

Välk ja Pauk ehk parim helikujundaja: Liina Kullerkupp (helilooming ja -kujundus lavastustele «Kapten Granti lapsed» ja «Dorian Gray portree»).

Puhas Võit ehk parim külaline: «Kentsakas juhtum koeraga öisel ajal» lavastaja Sander Pukk.

Osavnäpp ehk parim töökodade töötaja: õmbleja Jelena Meškova.

Hall Kardinal ehk parim etendust teenindav töötaja: grimeerija Aimi Etverk.

Töömesilane ehk parim korraldus- või administratiivtöötaja: kommunikatsioonijuht Hannele Känd.

Majavaim ehk parim maja teenindav töötaja: majatehnik Villu Teder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles