Video: kaerajaan tõi Klaaspärlimängu fännid pärast kontserti kepsutama

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Piire lõhkuda lubanud Klaaspärlimäng tegi seda Tartus ka tänavu, tuues välja nii nüüdismuusika põnevamaid palu kui ka lustilist lähenemist kuldsele klassikale: Kuuba päritolu DJ Nrike käe all said nädalavahetusel Toome varemetes Beethoveni, Raveli jt. suurmeistrite teosed veidi tantsulisema kuue.

«Klaaspärlimäng on varemgi lõhkunud piire klassika ja nüüdismuusika vahel, kuid seekordne ettevõtmine peaks kaugelt ületama senised katsetused. Ja et tulemus poleks liiga klassikaline, annab Nrike vürtsi juurde tosinkonna Kuuba ja Aafrika päritolu trummiga,» rääkis Klaaspärlimängu kunstiline juht Peeter Vähi. 

«Tundub võimatu panna ühte patta klassikud nagu Beethoven, Ravel, Vivaldi ja Pärt, lisada eesti rahvamuusikat, puistata klubimuusikat latiinorütmide kastmes ja mida kõike veel – aga ma üritan tõestada, et see on võimalik,» ütles DJ Nrike.

Külm ilm polnud just üleliia suuri masse Toomele tantsima toonud, ent Kuuba DJ mängitud kaerajaan vaimustas fänne sedavõrd, et festivali produtsent Tiina Jokinen tõmmati pärast esinemise lõppu spontaansesse tantsuringi.

Klaaspärlimäng lõpeb aga täna õhtul klassikalainel, kui Hollandist pärit Philipsi Sümfooniaorkestri ette astub maestro Neeme Järvi. Kavas on Stravinski ja Mahler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles