Mozarti keelpillikvartetist popmuusika töötlusteni

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmas kiiret tuntust koguv Briti vokaalansambel Apollo5
Maailmas kiiret tuntust koguv Briti vokaalansambel Apollo5 Foto: Kuressaare kammermuusikafestival

28. juulil algab Eesti vanim ja üks mainekamaid kammermuusikafestivale: XXI Kuressaare kammermuusika päevad. Festivalil astub lavale näiteks Itaaliast pärit ainulaadne mandoliinikvartett, maailmas kiiret tuntust koguv Briti vokaalansambel ja festivali enda väsimatu korraldaja ja pianist Andres Paas. 

Avakontserdil astub festivali peakorraldaja ja pianist Andres Paas üles koos keelpillikvartetiga, kes on oodatud külaline paljudes Euroopa ja Aasia mainekatel muusikafestivalidel ja kontserdilavadel. Ansambel The New Russian Quartet on teinud koostööd selliste muusikamaailma kuulsustega nagu viiuldaja Shlomo Mintz, sopran Jessye Norman, pianistid Boriss Berezovski, Nikolai Petrov, vioolavirtuoos Juri Bašmet jt. Avakontserdil kõlavad Francki ja Räätsa klaverikvintetid ning Mozarti keelpillikvartett nr. 15 d-moll.

Tiheda kontserdigraafikuga Briti vokaalansambel Apollo5 võlub kuulajaid kindlasti oma mitmekülgse ja köitva kavaga. Viiest väljapaistvast ja karismaatilisest vokalistist koosnev ansambel esitab nii vaimulikku koorimuusikat, spirituaale, džässiklassikat kui ka popmuusika töötlusi.

Viimastel aastatel on Kuressaare kammermuusika päevad muutunud üha rahvusvahelisemaks ja lisaks kvaliteetsele kammermuusikale on sarnaselt eelmisele aastale võimalik näha ka flamenkotantsu. Flamenkoetendusel  «Passion of Andalucia. Vol 2» põimuvad omavahel kitarrimuusika, inimhääl ja tants, mis annavad edasi Andaluusia elu, igatsust ja nostalgiat.

Kuressaare kammermuusika päevad toimuvad alates 1995. aastast. Tänavune festival leiab aset 28. juulist 1. augustini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles