9 bändi, keda peab nägema Viljandi folgil

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavusel pärimusmuusika peol on 100 eri kontserti. Mida kuulata ja vaadata, loe altpoolt.

Foto: Erakogu

Soovitusliku kava koostas pärimusmuusik ja ansambli Ro:Toro saksofonist Marko Mägi (pildil).

NELJAPÄEV:

1. Ansambel Frigg (Soome) kell 14.00 Kirsimäe laval. Alustuseks võiks kohe ühe viiulimürgli ette võtta. Selle kontserdiga saab kohe folgi «laine peale». Kuula nende lugu «Norsken» siit:

2. Levack/Stewart/Irving (Šotimaa) kell 18.00 Viljandi Muuseumi hoovis. Ja kui juba hoog üleval ja vaja järgmist annust, siis noored poisid Glasgow'st sobivad selleks ideaalselt. Kuula šoti poisse siit:

3. Duo Odd Lund & Roar Vangen (Norra) kell 22.00 Viljandi Muuseumi hoovis. Pikk festival on veel ees ja esimesel päeval ei tohi kõike auru välja lasta, siis õhtu lõpetuseks sobib ideaalselt küpsete Norra härrasmeeste kammerfolk. Kuula duot siit.

REEDE:

4. Ro:Toro (Eesti-Šotimaa) kell 14.00 Viljandi Muuseumi hoovis. Ma ise lähen ka sellele kontserdile kohe kindlasti (Mägi mängib ansamblis Ro:Toro saksofoni- toim). Kui tahad ühe kontserdiga kogu folgist osa saada, siis see bänd sobib selleks hästi — ühe pileti ostuga saad kuulata Silver Seppa, Sandra Sillamaad, Cätlin Mägi ja ka eelmisest päevast tuttavat Ali Levackit Šotimaalt. Kuula Ro:Toro eelmise aasta folgi etteastet siit:

5. Casey Driessen (USA) kell 16.00 Kaevumäe laval. Kui viiuldaja Eeva Talsi ja insener Tiit Kikas kokku liita, siis tulemuseks võiks olla midagi sellist. Kuula viiulivirtuoosi siit:

LAUPÄEV:

6. Silver Sepp kell 16.00 Kaevumäe laval. Tänapäeval maksab kõige rohkem idee ja Silver on mees, kelles on uskumatud ideed kokku saanud uskumatu julgusega minna piiridest pisut üle. Kuula tema metsikut lugu siit:

7. Trad.Attack! kell 00.00 Kaevumäe laval. Festivali kulminatsioon saabub nendega. Olen neid lapsi kõiki õpetanud ja minu suureks üllatuseks on neist kõigist ka uskumatult head muusikud saanud. Kuula ansambli kõige uuemat singlit siit:

PÜHAPÄEV:

8. Erlend Viken Trio kell 16.00 Kaevumäe laval. Viimaseks päevaks sobib hästi veel natuke skandinaavia keelpilli-tulevärki. Selle trio tšellomängija oli kunagi Tõnu Tubli asemel Trad.Attacki liige, aga siis ei kandnud see bänd veel seda nime. Kuula trio etteastet siit:

9. Torupilli Jussi Trio kell 18.00 Viljandi Muuseumi hoovis. Minu absoluutne lemmik. Kõrvale ilus kuulata, ja mis kõige tähtsam — silmale ilus ka vaadata. Kuula triot siit:

10. Pimekohting kell 20.00 Kaevumäe laval. Laval saab näha muusikalisi «sundabielusid». Kui seal nalja ei saa, siis võin oma mütsi ära süüa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles