Edetabel: selle aasta kümme kõige edukamat raamatut

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Muna» kordustrüki andis märtsi lõpul välja aktsiaseltsi Ühinenud Ajalehed kirjastus Maa Elu Lasteraamatu märgi all.
«Muna» kordustrüki andis märtsi lõpul välja aktsiaseltsi Ühinenud Ajalehed kirjastus Maa Elu Lasteraamatu märgi all. Foto: Repro

Eesti suurima raamatumüüja Rahva Raamatu lõppenud poolaasta raamatumüügiedetabelit juhivad kolm Eesti kirjanike teost. Enim ostsid eestlased 2015. aasta esimeses pooles Andrus Kivirähki «Karnevali ja kartulisalatit», Katrin Saali Sauli «Naiseks olemise kunsti» ja Valdur Mikita «Lingvistilist metsa».

«Aja jooksul on Rahva Raamatu kõige olulisem eesmärk olnud toetada Eesti haridust ja kultuuri,» märkis Rahva Raamatu juhatuse esimees Viljar Ots. «Esimese poolaasta kokkuvõtteid tehes võisime vaid rõõmustada – eestlased loevad jätkuvalt raamatuid ja eestlaste kirjatutatud raamatud on au sees. Meie raamatumüügi edetabelitesse kuulub uusi ja värskeid tulijaid, kuid niisamuti meeldib eestlastele lugeda neidsamu autoreid, keda loeti aasta eest.»

Nii Andrus Kivirähki «Karneval ja kartulisalat» kui Katrin Saali Sauli «Naiseks olemise kunst» esmaesitlused olid Rahva Raamatus tänavu aasta algul, samas näiteks Valdur Mikita «Lingvistiline mets» on jällegi suurepärane pikaajalise edetabelis püsija näide – Mikita raamat vallutas raamatumüügi edetabeleid 2013. aastal ja teeb seda ka praegu.

Poolaasta müügiedetabeli esikümne neljandal kohal on E.L. Jamesi  «Viiskümmend halli varjundit», järgnevad  «Vaikuse maastikud. Fred Jüssi mõtteid», Vahur Kersna «Ei jäta elamata»,  Paavo Kanguri  «Jaak Joala. Ka unustuste jõel aeg kord silla loob». Eesti kirjanike teostest jõudis tänavuse poolaasta esikümnesse ka Lea Dali Lioni «Joonista valgus. See on kõige uue algus».

Rahva Raamatu poolaasta esikahekümnes kohtab näiteks Mart Laari uut raamatut «Pööre», samuti asuvad seal Justin Petrone «Minu Eesti 3», Hardo Pajula «Majanduslik inimene ja poliitiline loom», Julius Oro «Muna» ja Eno Raua «Sipsiku» taastrükid ning Jaan Tätte «Vaikuse hääl».

Rahva Raamatu 2015. esimese poolaasta TOP 10:

1.«Karneval ja kartulisalat» Andrus Kivirähk

2. «Naiseks olemise kunst» Katrin Saali Saul

3. «Lingvistiline mets» Valdur Mikita

4. «Viiskümmend halli varjundit» E.L. James

5. «Vaikuse maastikud» Fred Jüssi mõtteid

6. «Ei jäta elamata» Vahur Kersna

7. «Jaak Joala. Ka unustuste jõel aeg kord silla loob» Paavo Kangur

8. «Viiskümmend tumedamat varjundit» E.L. James

9. «Tervise alkeemia. Hiina meditsiiniline lähenemine tervisele ja haigustele» Rene Bürkland

10. «Joonista valgus. See on kõige uue algus» Lea Dali Lion

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles