Seagal läinud, Fairweather Low tulnud

Helena Tamm
, kultuuritoimetuse suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20-aastane Compromise Blue andis juubeli puhul välja oma esimese eestikeelse plaadi «Loomad on lahti». Eelmisel nädalal esitlesid nad plaati ööklubis Bonnie&Clyde – esiplaanil Emil Rutiku, taamal bassist Argo Toomel ja laulev kitarrist Raul Ukareda.
20-aastane Compromise Blue andis juubeli puhul välja oma esimese eestikeelse plaadi «Loomad on lahti». Eelmisel nädalal esitlesid nad plaati ööklubis Bonnie&Clyde – esiplaanil Emil Rutiku, taamal bassist Argo Toomel ja laulev kitarrist Raul Ukareda. Foto: Ilmar Saabas / Delfi pressifoto

Üks skandaal enam kui kakskümmend aastat järjest toimunud festivali veel ei raputa. Seagal läinud, Briti kitarrist ja muusik Andy Fairweather Low tulnud. Täna saab 22. korda alguse Haapsalu suvine tähtsündmus Augustibluus. 

Väikelinna bluusifestival kestab homse hilisõhtuni ja kostitab külastajaid lisaks peaesinejale Chicago trompetimängija Boney Fieldsi The Bone’s Project-iga, mis on muusiku rahvusvaheline projekt, kus osalevad muusikud kolmest maailmajaost – Ameerikast, Euroopast ja Aafrikast.

Los Angelesest pärit jump-bluesi lauljatari Candye Kane'i, kes astub lavale enne täna esinevat peaartisti, on kutsutud ka ellujääjaks ja superkangelaseks. Veel suurema energialaengu võib saada aga samuti täna pealaval esineva Austraalia kollektiivi The Natural Culture (TNC) live'ilt, sest 7-liikmelise funki, reggae ja maailmamuusika bänd koosneb noortest ja väsimatutest maailmaparandajatest.

Kodumaine supershow leiab aset homme õhtul, kui  Compromise Blue, Evelin Võigemast, Jan Uuspõld, Kristjan Kannukene ja teised siinmail armastatud artistid annavad oma panuse festivali eriprojekti «BB King 90» teoks saamisesse.

Bluusi- ja kitarrilegend B.B. King oleks tänavu 16. septembril tähistanud oma 90. juubelit, kuid kõigi muusikasõprade kurvastuseks jõudis mehe teekond 14. mail lõpule. Algselt sünnipäevatervitusena kavandatud nooremate ja vanemate Eesti muusikute ning näitlejate ühine tänukummardus kõigi aegade mõjukaimale bluusmuusikule saab nüüd teoks pisut mõtlikumas meeleolus.

Festivali päevasesse programmi mahuvad õpitoad, näitused ning traditsiooniline akustiline kontsert Haapsalu vanas raudteejaamas. Varajaste hommikutundideni toimub jämm Haapsalu Kultuurikeskusesse loodavas klubis 56 Blues. Kokku toimub festivali 7 laval üle 30 kontserdi ning mõnusat muusikat on võimalik nautida ka välikohvikutes ning linnatänavail.

Ülevaate kõikidest seekordsetest esinejatest leiad siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles