Võtikvere raamatukülas tunnustati kirjandusteadlast

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leena Kurvet-Käosaar
Leena Kurvet-Käosaar Foto: Tartu Ülikool

Peipsi lähedal Võtikvere külas peeti laupäeval 16. korda raamatuküla pidu. Esimest korda anti seal ühele kirjanikule, luuletajale või kirjandusuurijale üle Elise Rosalie Auna nimeline tunnustuskiri. Selle pälvis Leena Kurvet-Käosaar, kes on jäädvustanud unustusse vajuvat naiskirjandust ja mälu kirjanduse kaudu.

Võtikvere raamatuküla peetakse Eesti vanimaks kirjandusfestivaliks. Seda korraldab kirjanik ja filmitegija Imbi Paju. Sel aastal anti ühele kirjainimesele festivalil esimest korda välja 1888-1890 Võtikveres elanud kirjanik Elise Rosalie Auna tunnustuskiri.

Kunstnik Lilli-Krõõt Repnau kujundatud tunnustuskiri koos kunstniku graafilise lehega «Puud» anti Tartu Ülikooli dotsent Leena Kurvet-Käosaarele.

Tänavuse raamatuküla patrooniks oli Valdur Mikita ning festivali juhtlause «Lingvistiline koda: loodus meis ja meist looduses».

Peale Mikita esinesid Võtikvere kirjanduslikus vabaõhusalongis Aleksei Turovski, Olavi Ruitlane, Epp Petrone, Justin Petrone, Mikk Sarv, Kristel Vilbaste, Juku-Kalle Raid, Ivar Sild, Anneli Lamp, Lilli-Krõõt Repnau, Maili Liinev, Vahur Sepp (saatest «Osoon»), Tarmo Virki ning külalised Soomest: kirjanik Tuulia Matilainen, Marko Hautala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles