Galerii ja reportaaž: Flow festival kütab kirgi

Helena Tamm
, kultuuritoimetuse suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algas Soome üks võimsamaid muusikafestivale - Flow (loe ka tagurpidi). Esimese päeva publikuhitid olid: Rootsi räppar-neiu Elliphant, sumedahäälne Lianne La Havas, tuntud produtsent ja DJ Diplo ning legendaarne CHIC ft. Nile Rodgers. 

Pikisilmi tasub täna oodata veel USA kollektiivi The War on Drugs ja Diplo dancehall'i projekti Major Lazer. 

Flow kui linnafestival on metsas ja põllul toimuvate vastand. Rahvast on küll kordades rohkem, kui Positivus kunagi näinud on, aga läbu vähem. Festivalialal domineerivad vege- ja ökotoitlustajad, aga ka alkoholiputkad, seda kaunistavad kunstitaiesed, diskokuulid ja plastikust rohealad. Värve on rohkem kui vikerkaarel ning iga nurga peal on võimalus end korraks mõnele puidust istmele toetada, et oodatud kontserti väikese distantsi pealt lõõgastunult jälgida.

Detaile, mis vürtsitasid festivali esimest päeva, on mitmeid. Noor MC, hip-hop ja poplauljatar Elliphant, keda nii mõnelgi eestlasel Positivus festivalil näha õnnestus, avaldas otse lavalt austust samas vallas juba enam kui kümme aastat tegutsenud ja armastatud inglise artistile M.I.A..

Pealava esise tänavu esimest korda rahvahulgaga täitnud karismaatiline inglise päritolu Lianne La Havas võlus. La Havasel on tummine hääl, kuid malbe olemus ja kadestamist väärt vaba ning loomulik lavaline olek. Tema kontsert oli nagu salongiõhtu keset urban-džunglit - puhas nautimus.

Oma poolehoidu tuli keset kontserti noore artisti ja kogu bändi suureks üllatuseks lavale näitama Nile Rodgers. Hiljem võis teda näha lavaaugust pilte klõpsimas, kaasa elamas ja näppu viskamas. See lõi La Havase hetkega veelgi rohkem särama. 

Musta Telgi ajas umbe ja seejärel lõputusse hüppesse DJ ja produtsent (M.I.A. endine kusjuures) Diplo. Rahvas hullus, lihtsalt hullus ja võttis kaasa tantsida, kuidas jaksas. Mehe suust kõlasid ka sõnad "I want to see you all come" (Ma tahan näha teid kõiki tulemas - H.T.). Milline eludžungel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles