Galerii ja reportaaž: Prince'i häälega Shamir ja väsinud Regina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilse lõpetas mitmekümne tuhande pealine Flow festivali külastajaskond Major Lazeri kontserdil hüpates ja lakkamatult tantsides. Teise päeva juhatasid sisse Soome tuntud nimed. 

Musta Telgi pani õõtsuma Soome õdede duo LCMDF ja kunstisaali täitis muusikaga Soome helilooja Sami Klemola eestvedamisel elektro-akustiline ansambel Defuensemble. Kuulda võis nii klarnetit, harfi, flööti, klaverit kui ka tšellot. Vahelduseks DJ-puldi muusikale oli hea kuulda päris instrumentide kõla. 

Pealaval astus pärast pikka pausi taas üles Soome pop lauljatari Iisa Pykäri bänd Regina. Kui kümme aastat tagasi oli tegu veel elujõulise kollektiiviga, siis tänasel esinemisel oli trio silmnähtavalt väsinud. 

Mustas telgis astus sama agselt üles emotsionaalset hip-hopi viljelev Shamir. USA noor artist meenutas häälelt Prince-i ja käitus üpriski diivalikult, mille peale nii mõnigi kuulaja heldis.  

Sarnaselt Reginale tundus, et alates 1996. aastast tegutsev Belle and Sebastian on oma hiigelaja lavalaudadel seljatanud. On ju loomulik, et pea kakskümmend aastat tagasi oli esinejate vorm parem kui täna. Vokaalselt kõlas kollektiiv sellest hoolimata hästi. 

Tänased peaesinejad Years & Years, Pet Shop Boys ja Future Islands ootavad alles oma järge. Õhtu on alles noor, kuid rahvast murdu ja festivalialal juba raske ringi liikuda. Tuleb aega varuda!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles