Hiinlased asetavad näpud Estonia klaveri mammutiluust klahvidele

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia klaver.
Estonia klaver. Foto: Elmo Riig / Sakala

Estonia Klaverivabrik osaleb esmakordselt Shanghai messil Music China 2015 (14.-17. oktoober), teatab pianist ja Estonia klaverivabriku omanik Indrek Laul.

Klaverivabriku osalust messil on ette valmistanud koostöölepe Hong Kongi importfirmaga Estonia Piano China, Estonia kaubamärkide registreerimine Hiinas, www.estoniapiano.com  hiina keelde tõlkimine ja kahe konteineri Eesti klaverimeistrite poolt käsitsi valmistatud tiibklaverite saatmine Hiinasse.

Messiplatsil on välja pandud neli Estonia klaverimudelit - 168, 190, 210 ja 274 (numbrid näitavad mudelite pikkust sentimeetrites) ja kaheksa klaveritooli, võimaldamaks kaheksaliikmelisel klaveriorkestril messiplatsil esineda. Eritellimusel on tehtud kontsertklaveri 274 klaviatuur, mille valged klahvikatted on mammutiluust. See eriti kallis klaviatuur sai tellitud peamiselt oreliklaviatuure valmistavast firmast Laukhuff Saksamaal. Teiste mudelite klaviatuurid on tehtud kas Estonia Klaverivabrikus või Steinway firmale kuuluvas firmas Kluge.

Pärast messi lõppemist annab Estonia Piano China klaverid Klaveriorkestri käsutusse ansambli kontsertidel Shanghais.

Esimene Estonia klaver jõudis Hiinasse aasta tagasi, selle ostis 7-tärni luksushotell Dalianis. Sel kevadel sai ka Eesti suursaatkond Pekingis endale uhiuue Estonia kabinetklaveri.

Klaveriorkestri ja Estonia Klaverivabriku koostööprojekti Hiinas toetavad Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ja Majandusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles