Tantsumaailma tipud tulevad Tallinna

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Partita 2
Partita 2 Foto: Anne Van Aerschot

Kuni 30. augustini toimub Tallinna teatrites ja linnaruumis uus rahvusvaheline etenduskunstide festival SAAL Biennaal. Festivali viimased päevad toovad Tallinnasse nüüdistantsu tipptegijad, esitledes kahte erinevat ja omanäolist austusavaldust liikumisele ja tantsukunstile.         

Sel laupäeval, 29. augustil kell 19:00 etendub Rahvusooperis Estonia Anna Teresa De Keersmaeker'i, Boris Charmatz'i ja Amandine Beyer'i «Partita 2». Arvatavasti maailma tuntuim ja tunnustatuim elav koreograaf Anne Teresa De Keersmaeker oli eelmisel aastal esmakordselt kutsutud Eestisse Augusti TantsuFestivalile ühe oma esimese tööga «Fase». Seekord on meil au võõrustada tema üht viimastest töödest, mis on valminud mitme kunstniku koostöös. Anne Teresa De Keersameker'i ja Boris Charmatz'i tants ning elav Bachi muusika Amandine Beyer'i esituses mõjuvad üheaegselt Rahvusooperi Estonia laval nii suursuguselt kui mänguliselt.

SAAL Biennaali kõige kaugemad külalised Pekingist, TAO Dance Theatre on oma inimvõimete piiril toimuva grupitantsustiiliga kogunud kuulsust kogu maailmas. Koreograaf Tao Ye minimalistlike eksperimentide nummerdatud seeria- osad 4 ja 5 vaatlevad inimkeha võimekust visuaalse väljendusvahendina, mida ei kammitse ükski narratiiv. Etendused toimuvad 30. augustil kell 19:00 Vaba Lava teatrikeskuses. 

SAAL Biennaal on vastuoluline nagu ühiskond, mis seda ümbritseb ning aeg, mil see toimub. 

Asudes kunstiliikide ristteel, on festival valmis ootamatusteks. Olulised on küsimused, mida kunstnikud endile ja teistele esitavad, sõltumata nende püstitamise vormist.

SAAL Biennaal 2015 programmis on tööd Belgia, Austria, Prantsusmaa, Hiina, Norra, Jaapani, USA, Rootsi ja Eesti etenduskunstnikelt. Üritused toimuvad üle linna nii tavapärastes kui haruldasemates paikades - Kanuti Gildi SAALis, Von Krahi Teatris, Teatris NO99, Vaba Lava teatrikeskuses ja Rahvusooperis Estonia ning Draakoni Galeriis ja linnaruumis.

Festivali kava ja lisainfo: www.saal.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles