Estonia laval hõljuvad Kratt, Karlsson ja luiged

Kultuuritoimetus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kratt - Eneko Amorós, Peremees - Denis Klimuk.
Kratt - Eneko Amorós, Peremees - Denis Klimuk. Foto: Foto: Rasmus Jurkatam

Rahvusooperi laulu- kui tantsusolistide koosseisus muudatusi pole. 110. hooaja esimese uuslavastusena etendub Estonias 8. septembril Eduard Tubina ballett «Kratt», mille toob lavale koreograaf Marina Kesler.

Kratt - Eneko Amorós, Peremees - Denis Klimuk. Foto: Rasmus Jurkatam

6. novembril jõuab maailma esmaettekandeni Astrid Lindgreni armastatud lastejutu «Karlsson katuselt» põhjal valminud samanimeline lustlik ja südamlik muusikal, mille on loonud libretist Wimberg ja helilooja Tauno Aints. Lavastab Ain Mäeots. Nimiosas René Soom ja Sepo Seemann.

18. novembril toimub Vello Pähna juhatusel Richard Straussi koomilise ooperi «Arabella» kontsertettekanne. Esmaettekanne Eestis!

Uus aasta algab 22. jaanuaril Verdi «Aidaga». Lavastaja Tobias Kratzeri sõnul on Verdi meistriteos põnevusdraama armastusest ja reetmisest, kus peitub ühtaegu nii grand opèra suurejoonelisust kui ka ibsenlikku psühholoogilist sügavust.

20. veebruaril annab Estonia orkester sümfooniakontserdi Estonia kontserdisaalis kontserdisarja «Kuldne klassika» raames, dirigeerib Vello Pähn.

Kevadhooaja balletisündmusena jõuab 15. aprillil lavale «Luikede järv», koreograaf-lavastaja Toomas Edur. 29. aprillil toimub rahvusvahelise tantsupäeva balletigala, millega seekord tähistatakse Tiit Härmi 70. sünnipäeva.

Ka sel hooajal rändab Estonia oma lavastustega mööda Eestit ringi, pakkudes teatrielamusi Pärnu, Tartu, Paide ja Jõhvi elanikele. Külla minnakse Minkuse balletiga «Bajadeer», Leigh muusikaliga «Mees La Manchast», Verdi ooperiga «La traviata» ja Kálmáni operetiga «Tsirkusprintsess».

Eesti Rahvusballett jätkab menukat esinemist piiri taga: Harangozó lasteballett «Lumivalgeke ja 7 pöialpoissi» jõuab Tampere-Talos Soome publiku ette ning Minkuse «Bajadeer» rõõmustab La Fenice publikut Veneetsias. Estonia ooperisolistid viivad veebruaris Iisraeli ooperipubliku ette Händeli «Julius Caesari» ja «Rinaldo» ning ooperikontserdid.

Estonia Seltsi 150. aastapäevale on pühendatud galakontsert 22. oktoobril, mille esimene osa on eesti heliloomingust, teises osas kõlavad teosed maailmaklassika varasalvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles