NUKU alustab hooaega uues kodus

Kultuuritoimetus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Lange NUKU lavastuses "Gelsomiina tsirkus".
Sandra Lange NUKU lavastuses "Gelsomiina tsirkus". Foto: Nuku

Septembri esimesel nädalavahetusel alustab NUKU teater 64. hooajaga. Hooaja avalavastus on «Gelsomiina tsirkus», mille nukud on valminud köögiriistadest.

NUKU hooaja märksõnadeks on tugevad, klassikalised materjalid ning jõuline visuaalteatritehnikate kasutamine. Teater ise ootab väga 4. oktoobril esietenduvat «Lemuel Pitkini demonteerimist», mille autor Nathanael West on kodumaal Ameerikas kultuskirjaniku staatusse tõusnud (lav Mirko Rajas, kunstnik Rosita Raud).

Järgmise aasta veebruaris esietenduv «Linnud» (lav Vahur Keller, kunstnik Britt Urbla-Keller) on aga tuntud filmina – ka seda on peetud kultusteoseks. Hooaja avalavastus on samuti filmist, sedapuhku Fellini «La Stradast» inspiratsiooni saanud «Gelsomiina tsirkus», mis esietendub 6. septembril.

Matija Solce vaade Shakespeare'ile ja tema soov tutvustada kuulsa näitekirjaniku loomingut just põhikoolilastele nukuteatri vormis on teatri meelest imetore, kuid mis täpselt aprillis etendub, see on praegu veel saladus.

Taas pöördub NUKU tagasi Lindgreni juure. Madlikese ja Liisbeti lugu jõuab seekord vaatajateni Taavi Tõnissoni lavastatud jõululoona (6. detsember). Sügishooajal ilmestab põhikooliõpilaste repertuaari «Viplala» autori Schmidti teose «Miisu» lavastus (18. oktoober), mis kõneleb alatusest, ebaõiglusest, inimlikkusest ja ajakirjandusest. Taavi Tõnissoni teine selle hooaja lavastus on mõeldud kõige väiksematele teatrisõpradele, pannes teatrilavale Eesti praegu kõige kuumema lastekirjaniku Kristi Kangilaski jutustuse «Päike läheb puhkusele» (1. mai).

Seoses juurdeehitustöödega mängib nukuteater sel hooajal etendusi Auna teatrimajas, Vabal Laval, Salme kultuurikeskuses, Hobuveskis ja Kultuurikatlas. NUKU muuseum vanalinnas on jätkuvalt avatud aadressil Nunne 8.

NUKU trupis muutusi ei ole. Jaanuaris naaseb näitleja Kadri Kalda. Külalisnäitlejatest teevad sel hooajal kaasa Kait Kall (Von Krahl) ja TÜ VKA 11. lennu üliõpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles