Arvustus: Tanel Padari uus inspireeriv muusikasaade

Triin Tammert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telesaade «Tanel Padar ja sõbrad». Tanel Padar ja Eeva Talsi
Telesaade «Tanel Padar ja sõbrad». Tanel Padar ja Eeva Talsi Foto: TV3

Uus saatesari «Tanel Padar ja sõbrad» paneb kokku kaks asja, mida enamik eestlasi väga armastab: mööda suvist Eestimaad ringi sõitmise ja muusika.

Avasaate algusminutid, kus Tanel Padar bändiga arutas, kuhu ja kellele võiks külla sõita, olid kõige ebaloomulikumana mõjuv osa, aga edasine on puhas kuld - kõik mängud, laulud ja meenutused Ülenurmel, Tartus Pirogovi platsil ja Varbuse muusikamõisas.

Saates samuti üles astunud Eesti edukaim ja tõesti üliandekas kitarrist Laur Joamets ütles, et sõpradega on alati hea pilli mängida koos, ja see on tõsi, nagu ka see, et tõeliselt andekaid inimesi esinemas kuulates ununeb kõik muu ümberringi - tekibki tunne, nagu kogu maailm jääks vait ja kuulaks hinge kinni pidades.

Uue saatesarja avasaade, kus Tanel Padar ja The Sun käisid külas Eeva Talsil, pakkus armsaid mängulisi pilguheite Curly Stringsi laulja olulistele kohtadele ja head muusikat, aga kõige võimsam elamus tuli hoopis sellest, et saate mõjul taaselustusid mälus mitu armsat sõpradega koos musitseerimist ja tuli vastupandamatu soov neid peatselt korrata. Vaikselt juba ligi hiilivat suveigatsust toidab see saade muidugi ka, aga ühismusitseerimisi saab õnneks ka põleva kamina ees ja lihtsalt tubastes tingimustes korraldada.

Muusikalisest poolest - kui Curly Stringsi «Kättemaks» oli koos esitatuna väga ilus ja uutmoodi, siis Tanel Padar & The Suni “Õnne valemis” kippus Padar domineerima ning naishääl ja viiul varju jääma, millest oli pisut kahju.

Eraldi väärib ära märkimist Tanel Padari sarm ja telegeenilisus. Eeva Talsi ütles avasaates tabavalt, et täiskasvanud inimesed on jube tõsised mõnikord, aga Tanel Padarile ei saa seda küll ette heita. Tema ulakas poisilikkus kombineerituna andekusega on üks faktor, mis paneb huviga järgmisi saateid ootama, kui minnakse külla Karl-Erik Taukarile, Jalmar Vabarnale, Ivo Linnale ja teistele. Lisaks valmib ringreisist ka akustilise albumisarja «Veidi valjem kui vaikus» kolmas plaat, mis ilmub veel sel aastal.

«Tanel Padar ja sõbrad»
Neljapäeviti kell 20.00 TV3-s

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles