Nukufilmi stuudio: «Isand» väärib Oscarit

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Isand».
«Isand». Foto: Kaader filmist

Miks me esitasime Oscarile Riho Undi filmi? Sellepärast, et «Isand» väärib seda auhinda, ütleb Nukufilmi stuudio juht Andrus Raudsalu. 

Tema sõnul kinnitab seda ka maailma olulisimalt, Annecy animafilmide festivalilt võidetud žürii auhind. Ühtlasi olevat võimalus konkureerida parimatest parimatega tunnustuseks kogu Nukufilmi kollektiivi tublile tööle ja järjekordne kinnitus, et suudetakse teha nii kunstiliselt kui ka tehniliselt maailmaklassi kuuluvaid animafilme.

«Kahtlemata on kogu Oscarile kandideerimine omaette suur projekt koos märkimisväärse aja- ja rahakuluga. Samas ei suuda ükski filmitegija ega stuudio teha pidevalt filme, mis oleksid võimelised koos muu maailma parimate paladega igal aastal konkurentsis olema. Seega oli otsus lihtne: kui on väärikas film, tuleb igal juhul konkureerida. Seda enam, et Annecy võit andis konkurentide hulka automaatse pileti.

Nii filmi autorile kui ka stuudiole tähendaks Oscari võitmine, tegelikult juba ka nominatsiooni saamine, selget läbimurret absoluutsesse kõrgliigasse. See toob tuntust, avab uksi ja avardab nii autori kui stuudio võimalusi tulevikus filme teha. Stuudio poolt vaadates muudaks see meid senisest oluliselt atraktiivsemaks kaastootmispartneriks või tootmisteenuse osutajaks kogu maailma animafilmide tegijatele. Usutavasti suurendaks see ka kogu Eesti animavaldkonna tuntust ja läbilöögivõimet,» ütles Raudsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles