Uut kirjandusauhinda taotlevad 111 käsikirja

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uue ja Eesti suurima 10 000 eurose auhinnafondiga kirjanduskonkursi BestSeller käsikirjade esitamise tähtaeg läks lukku 9.09. Kirjanduskonkursile laekus 111 käsikirja 92 autorilt.

10 000 eurose auhinnafondiga kirjanduskonkursi BestSeller põhieesmärk on motiveerida ning julgustada kirjanikke – nii uusi talente kui ka juba tuntud tegijaid – looma ning avaldama lugusid, et leida uus Eesti bestseller, millel oleks potentsiaali laieneda ka teistesse žanritesse ja meediumitesse. Autoritelt oodati varem avaldamata teoseid ilukirjandusliku proosa, aime- ja lastekirjanduse žanris. Kirjanduskonkursi BestSeller võitja ning eripreemiate saajad kuulutatakse välja 15.12.2015.

«Oleme väga tänulikud kõikidele autoritele, kes oma lood meile saatsid ja meid usaldasid. Tunnustame uute autorite julgust ja soovi oma lugusid teistega jagada. Nüüd on žüriil eesotsas Mihkel Raua ja Ilmar Raagiga ees põnev lugemisperiood, et laekunud tööde seast parimad lood välja sõeluda, mis ka lugejateni jõuavad,» rõõmustas hea tulemuse üle kirjanduskonkursi BestSeller ellukutsuja kirjastuse Pilgrim juht Tiina Ristimets.

«Me oleme kõigile konkursil osalejatele ülimalt tänulikud, materjali on palju ja kuigi suur hulk töid laekus tähtaja lähenedes oli rõõm näha, et ka varem kirjutatud käsikirjad otsustati võistlustulle saata. Eriliselt teevad meele rõõmsaks lastekirjanduse tööde põhjalikkus ning meie lastest koosneva žürii lugemist suuresti lihtsustavad imekaunid illustratsioonid osade tööde juures ning autorite südamlikud kaaskirjad või lustakate sõnumitega ümbrikud, aga eks töö käsikirjade sisulise poolega on nüüd küll veel ees,» kommenteeris kirjanduskonkursi BestSeller projektijuht Herdis Ojasu.

«Elisa Raamat BestSelleri partnerina pakub konkursil edukalt esinenud autorite töödele võimsat väljundit Eesti kaasaegseimas lugemiskeskkonnas – Elisa Raamatu lugemisäpis,» märkis kirjanduskonkursi BestSeller üks peapartnereid, Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu. «Mis veelgi parem. Kui paberile jõuavad vaid valitud, siis Elisa Raamatu äpis saab lugeja võimaluse tutvuda oluliselt suurema spektriga kirjanduskonkursile laekunud raamatutest.»

BestSeller 2015 ilukirjanduse žüriisse kuuluvad menuautor, saatejuht, muusik ja poliitik Mihkel Raud, režissöör Ilmar Raag, kirjanik ja ajakirja Eesti Naine peatoimetaja Aita Kivi, Postimehe kultuuritoimetuse juhataja Heili Sibrits ja Elisa Raamatu esindaja Kertu Kriisk. Aimekirjanduse žüriisse kuuluvad kirjastaja Tiina Ristimets ja ajakirjanik Ingrid Peek. Lastekirjanduse žürii koosneb lastest vanuses 7-12 aastat, žürii tegevust koordineerib lastekirjanduse eriauhinna väljaandja Reet Roos.

Kirjanduskonkurss BestSeller saab teoks tänu partneritele: kirjastus Pilgrim, Elisa Raamat, Postimees AS, Reet Roos, Alkeemia.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles