Simm maadleb Englasega

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

Öeldakse, et kuidas mees, nõnda käepigistus. Mul on olnud au kahekordse maadluse maailmameistri August Englasega kätelda ja võin kinnitada, et kui mina olen tehtud puust, siis see mees on tehtud rauast, mida pole suutnud roostetama panna ka 90 aastat.

Ikka sirgeseljaline, tahtejõuline, otsekohene. Samas rõõmus, soe ja… vahetu. Isegi need kurratid, mis tema suust pidevalt lendu tõusevad, on sellised toredakesed, või nagu Englas ise ütleb, et kui sa kogu hingest räägid, siis on see… Jah, saame aru küll – paratamatu.

Peeter Simmi dokumentaalfilmis tuleb see kõik kenasti välja – üks meie spordilegende oma vahetus olemises, rääkimas sellest, kuidas temast sõjajärgse raske aja kiuste isiksus kujunes. Või kas on ikka… legend? Spordihuviliste seas küll, aga laiemalt? Meie enda toimetuseski reageeris vanem põlvkond Englase nime peale, et «ooo…», noorem «mmm…».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles